Cum sa faci carnea sa arata impecabil si apetisant pe farfurie

0
10

Multe feluri de mancare de carne arata foarte apetisant cand bucata de carne a fost prajita rapid. Asa ca prajeste-o la foc iute si lasa-o apoi sa se odihneasca. Privirea unei fripturi sau a unei bucati de somon la gratar, cu aspect parjolit, crocant, va face ca gura oaspetilor sa lase apa. In afara de prajirea la foc iute a carnii, mai trebuie sa o si lasi sa se odihneasca cateva minute inainte de a o taia. Acest lucru le permite sucurilor sa se absoarba inapoi in carne, astfel incat sa nu se imprastie pe toata suprafata farfuriei.

De exemplu, daca servesti carne de vita fiarta, va trebui sa va gandesti la modalitati creative de a face ca simpla felie de carne sa arate apetisanta, chiar daca nu are o crusta crocanta. Servirea cu un sos in culori vii este o modalitate buna de a adauga interes vizual. Gasesti mai jos modalitati usoare prin care sa faci orice bucata de carne gatita sa arate mult mai apetisant in farfurie. Mai multe secrete de la chefi poti afla daca ajungi la o petrecere organizata de CulinaryOn.

Cum sa faci carnea gatita sa arata mai apetisanta in plafurie

Gateste mancarurile prajite cu grija: Alimentele care sunt prajite sau fierte sunt dificil de prezentat intr-un mod atragator. Carnurile prajite pot arata frumos pe o farfurie, dar este important sa le gatesti bine si sa ai un plan pentru a face fata aspectului uleios, astfel incat sa nu strice restul farfuriei. Gateste alimentele prajite pana cand acestea sunt de culoare maro auriu, apoi lasa-le sa se scurga pe o farfurie captusita cu prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces. In caz contrar, mancarea va lasa urme inestetice de grasime pe farfurie.

Alimentele prajite, in special carnea, continua sa se inchida la culoare putin dupa ce au fost scoase din uleiul fierbinte.
Monitorizeaza cu atentie alimentele pe masura ce le prajiti pentru a te asigura ca nu se fac negre. Cu atentia cuvenita manipuleaza usor carnurile prajite, astfel incat acestea sa arate apetisant atunci cand esti gata sa le asezi pe farfurie sau pe platou. De exemplu, daca trebuie sa verifici daca o bucata de pui prajit a atins temperatura interna corecta, baga termometrul de friptura intr-un loc in care gaura rezultata nu va fi vizibila.

Ia intotdeauna in considerare textura
Daca nu ai cunostinte in domeniu sau nu ai fost vreodata la vreun curs de bucatar, trebuie sa stii ca textura si culoarea merg mana in mana atunci cand vine vorba de modul in care alimentele apetisante arata pe orice farfurie. Daca bucatile de carne gatite de tine arata prea grase, prea uscate, prea texturate, dure inseamna ca si sunt mai greu de mestecat si de inghitit si nu va mai conta cat de colorata este farfuria. Acorda suficienta grija sa gatesti corect carnea, astfel incat sa ajunga la textura potrivita.

Felul in care manevrezi mancarea imediat dupa ce a fost gatita si inainte de a fi pusa pe farfurie poate afecta textura. Carnurile prajite (si nu numai!) nu ar trebui sa fie acoperite cu capace etanse, deoarece caldura de la mancare se va transforma in aburi si va face alimentele sa devina umede.
Odata ce carnea a fost asezata pe farfurie, un spritz de ulei sau sos poate imbunatati atractivitatea vizuala daca mancarea pare prea uscata.

Experimenteaza cu forme interesante. De exemplu, taierea carnii in forme interesante poate face ca simplul sa devina special.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ