Masini de facut gheata si utilaje pentru inghetata profesionale

0
6

Vremea caniculara se pare ca se va prelungi si la inceputul acestei toamne, de aceea s-ar putea ca, in cazul in care aveti o afacere in domeniul alimentatiei publice, sa ajungeti la concluzia ca a cam sosit vremea sa va procurati niste masini de facut gheata si utilaje pentru inghetata profesionale, mult mai competitive decat acelea pe care le detineti in prezent.


Tipuri de gheata folosite in unitatile de alimentatie publica

Masinile de facut gheata pot ca sa produca 3 tipuri principale de asemenea produse, utilizate frecvent in unitatile HoReCa:


– cuburi de gheata de dimensiuni ceva mai mari, care se folosesc la bauturi in baruri si restaurante, deoarece se topesc lent, realizand o racire treptata a lichidelor;

– sfere de gheata de dimensiuni medii, ideal pentru a fi utilizate la bauturile ce se prepara in blendere.

– fulgi de gheata sau granule special destinate pentru salatele si fructele proaspete.

 

Ce masina profesionala de facut gheata este mai buna?
Cel mai bine este sa se achizitioneze de catre reprezentantii unitatilor interesate o masina de fabricat gheata complexa, deoarece niciodata nu stii cand iti este de trebuinta un fel sau altul de bucati de apa inghetata.

Firmele care vand asemenea utilaje speciale pun la dispozitia beneficiarilor o gama larga de echipamente de fabricat gheata, de dimensiuni diferite, mai simple sau cu mai multe functii.
Spre exemplu, la Conti Grup gasiti nu mai putin decat 174 de modele de masini de facut gheata pentru baruri si bufete sau alte unitati HoReCa.


Tipuri de masini de facut gheata

Masinile de produs gheata se pot clasifica dupa:
productivitate, adica dupa cate kilograme de cuburi sau fulgi granulati de gheata se pot obtine in 24 de ore;
sistemul de racire, care poate sa fie pe baza de apa sau de aer;
gramajul cuburilor de gheață (in medie de la 6,5 cc. pana la 68 cc.);
daca au functie de stocare a ghetii sau nu;
dupa tipul de gheata pe care il fabrica:cuburi, fulgi, granule.

In afara de masinile pentru facut gheata, la mare cautare sunt si diversele tipuri de utilaje pentru inghetata, mai numeroase decat v-ati putea imagina.

 

Clasificarea utilajelor pentru inghetata

– masini de inghetata propriu-zise;
– mantecatoare – racitoare inghetata;

– pasteurizatoare inghetata;

– cuve maturare inghetata;

– abatitoare blast chiller inghetata;

– masini pentru creme;

– masini pentru frisca;

– masini combi (pasteurizare si racire);

– vitrine inghetata;
– alte accesorii si echipamente complementare pentru inghetata.


Avand in vedere multitudinea de echipamente profesionale ce se folosesc la producerea de gheata si de inghetata, este necesar in cele mai multe cazuri ca sa discutati in prealabil cu un consultant specializat in produse profesionale HoReCa de la compania de unde doriti ca sa le achizitionati, pentru a afla toate informatiile necesare despre noutatile aparute in acest domeniu si a le comanda exact pe acelea care va sunt cel mai de folos in unitatile dvs. la momentul actual sau in perioada imediat urmatoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ