3 cantece celebre despre prostitutie

0
13

Din moment ce prostitutia este cea mai veche profesie din lume, este de la sine inteles ca multe dame de companie au avut rol de muze pentru scriitori, poeti si compozitori din toate timpurile. Este celebru cazul curtezanei Marie Duplessis, cea care l-a inspirat pe Alexandre Dumas fiul sa scrie romanul „Dama cu Camelii” si pe Giuseppe Verdi, opera „La traviata”. Nu sunt insa singurele exemple. Si in arta moderna, muzicieni din stiluri diferite, rock, rap, pop, au lansat piese de succes despre prostitutie. Iata o lista cu astfel de piese.
1.Queen – „Killer Queen”
Piesa a fost compusa de Freddie Mercury si a ajuns pe locul 2 in topurile britanice. La inregistrarea melodiei s-au folosit doua piane, doua chitare bass si o armonie vocala de patru parti. In 1975, a fost interpretata in cadrul turneului Queen, „A Night at The Opera”, care a venit dupa un alt turneu de succes, „Bohemian Rhapsody”.
Freddie Mercury s-a ferit sa dea prea multe explicatii despre piesa, spunand totusi ca „este o piesa despre Mercur nu a facut nici o urma despre semnificatia cantecului, explicand: “Este vorba de o fata din inalta societate care practica prostitutia (call-girl). Incerc sa spun ca si femeile din inalta societate pot fi curve. Despre asta este piesa, desi as prefera ca oamenii care o asculta sa o interpreteze asa cum vor ei”.
2. Donna Summer – „Bad Girls”
Piesa a fost lansata pe albumul distins cu trei discuri de platina, intitulat chiar „Bad Girls”, un album pe care mai figurau hiturile „Hot Stuff” si „She Works Hard For The Money”. Pe coperta albumului se afla o poza cu Donna Summer in lenjerie, stand langa un felinar rosu, specific cartierelor cu bordeluri.
Versurile piesei vorbesc de la sine: „Le vezi pe strada noaptea / Agatand tot felul de straini / Daca va intelegeti la pret / Si ai portofelul plin, poti ”.
3. The Animals – „The House of the Rising Sun”
Este o piesa blues al carui autor este necunoscut. „The House of the Rising Sun” este o poveste despre pacat, sexualitate si un suflet chinuit din New Orleans. Cantecul a fost inregistrat de diversi artisti, inclusiv Bob Dylan si Dolly Parton. Au existat dezbateri pe baza semnificatiei titlului, unii argumentand ca ar fi vorba despre un eufemism care se refera la un bordel, o inchisoare, o plantatie de sclavi sau o companie din Cartierul Francez. Cea mai faimoasa versiune a piesei a fost cea lansata de trupa The Animals. Membrii trupei au spus ca este vorba despre un cantec vechi pe care emigrantii englezi l-au adus in America, iar in versiunea originala, versurile vorbesc despre un bordel din Soho si nu din New Orleans. Piesa ocupa locul 122 in topul „Celor mai bune 500 de melodii din toate timpurile”, realizat de revista Rolling Stones.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here