3 motive pentru care programele de team building sunt importante pentru succesul afacerii tale

0
6

Multi manageri se intreaba despre beneficiile reale ale team building-ului. Cu exceptia catorva conceptii gresite despre team building, cei mai multi stiu ca este vorba despre a petrece timpul intr-un mod distractiv, dar oare este mai mult decat atat? Daca nu ati participat pana acum la un astfel de program organizat intr-o maniera profesionista, asa cum fac cei de la HPDI, este logic sa fiti putin sceptici. Si, sincer, este normal sa fii tentant sa raportezi rezultatele unui team building la calcularea ROI-ul (Return on Investment -rata de recuperare a investitiei).

Totusi, incercati pentru o clipa sa renuntati la acest calcul si ganditi-va la  lucruri mai putin tangibile, dar totusi benefice: imbunatatirea comunicarii, o mai mare implicare la locul de munca si angajatii mai fericiti – ceea ce inseamna, adesea, o crestere a cifrei de afaceri. Pentru a fi mai convingatori, iata cateva dintre motivele pentru care firma dvs trebuie sa investeasca in team building.

Comunicarea

La locul de munca, de multe ori comunicarea devine o rutina. Adesea mascam unele dintre problemele profunde prin modul in care comunicam. Activitatile de team building au rolul de a rezolva anumite deficiente legate de comunicare. Provocarile si dezbaterile sunt modalitati excelente de a descoperi ceea ce functioneaza si ce nu functioneaza in cadrul unui grup de comunicare. Sunt indicatiile sefilor prea vagi? Nu exista suficient spatiu pentru discutii? Exista mesaje contradictorii care sunt transmise?

Munca in echipa

Chiar daca teoretic toti stim ca facem parte dintr-o echipa la locul de munca, care are obiectivul de a sustine firma, programele de team building iti deschid noi perspective privind ideea de echipa. Nu este suficient sa lucrati impreuna pentru a forma o echipa. De aceea, un program de team building va cauta sa descopere abilitatile unice ale fiecarui membru al echipei, pentru a descoperi cum pot fi ele folosite cel mai bine impreuna, astfel incat sarcinile de serviciu sa fie rezolvate cu succes, mai bine decat in alte firme concurente. Aceasta este o modalitate excelenta de a cunoaste mai bine stilurile si punctele forte ale oamenilor si, mai important, de a invata cum sa folositi aceste informatii.

Confera incredere

Increderea este un lucru dificil; ceva care mai degraba se castiga decat se ofera. De asemenea, poate dura foarte mult timp si este nevoie de multe interactiuni, pana a prinde incredere. De aceea exercitiile de team building reprezinta o modalitate foarte buna de a construi increderea, concentrand totul in cateva ore de activitati intensive. Acest lucru poate fi extrem de benefic pentru echipele nou formate, grupurile inter-functionale care nu se bazeaza in mod regulat unul pe altul in timpul zilei de lucru obisnuite sau echipele care lucreaza la distanta, care nu impart aceleasi birouri. Increderea favorizeaza colaborarea intre angajati si contribuie foarte mult la satisfactia angajatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here