5 metode usoare sa iei nota mare la evaluarea nationala de clasa a VIII-a

0
11
nota mare la evaluarea nationala

Dupa cum stim cu totii, cele mai importante teste din gimnaziu sunt testele de evaluare nationala de clasa a 8-a. In functie de notele obtinute la aceste teste, intri sau nu la liceul dorit. Dintre cele 2 teste, cel mai inspaimantator este testul de evaluare nationala la matematica.

Cum sa inveti pentru testele de evaluare nationala? Cum poti merge la test fara griji, stiind ca ai toate atuurile sa iei nota maxima? Iata mai jos 5 metode utile.

  1. Sa stii ca testele de la evaluarea nationala sunt diferite de testele de matematica pe care le dai in mod obisnuit la scoala.

Matematica pentru evaluarea nationala nu contine lucruri mai complicate, ci doar prezentate altfel. Pentru acest motiv, multi elevi gresesc, desi stiu materia. E timpul sa recapitulezi materia, fara sa excluzi lucrurile care ti se par prea simple. Mai tii minte ce este o functie liniara?

  1. Pregatirea este cheia. Si trebuie sa te pregatesti pentru teste cat mai devreme cu putinta.

Pregatirea anticipata iti da 2 avantaje. Primul: mai mult timp. Al doilea este faptul ca vei fi relaxat pe masura ce se apropie testul de evaluare nationala.

Nu-i asa ca, atunci cand te pregatesti mai devreme, ai timp sa inveti si alte lucruri? Multi elevi lasa invatatul pentru teste pentru ultima luna. Cantitatea de materie invatata va fi atat de mare, incat vor fi coplesiti si vor amesteca informatiile, iar in ziua testului nu-si vor aminti mare lucru. Invatatul se face in timp! In plus, vor fi foarte stresati. Pregateste-te de recapitulare de pe acum!

  1. Exercitiile regulate iti vor castiga timp in perioada dinaintea examenului, sa nu mai mentionam ca iti vor creste nota la test.

Pune mana si exerseaza ordinea operatiilor, fractiile, ecuatiile, polinoamele, functiile, teorema lui Pitagora si altele.

Asigura-te ca le stii si ca ti le amintesti cand se apropie evaluarea nationala. E important sa rezolvi toate exercitiile din test.

  1. Nu uita sa cauti raspunsurile la toate intrebarile pe care le ai.

Pentru ca acele intrebari pot fi in test. Si daca se intampla sa fie, iti vor scadea nota finala sigur. E bine sa nu te obsedeze, insa. Nu e vorba de intrebari la care nu stie nici profesorul sa-ti raspunda, ci de intrebarile usoare sau medii la care inca nu ai un raspuns.

Poti cere ajutorul prietenilor, profesorului, profesorului de meditatii, pe internet sau din softuri educationale ca ExamenulTau. Toate sursele ajuta!

  1. Depisteaza si tine minte modele (sabloane), daca poti.

Aceasta metoda te ajuta sa castigi timp cand esti in examen, timp pe care-l poti folosi la alte puncte. Cand inveti pentru test, vei face multe tipuri de probleme. Printre acestea vor fi cateva ce se pot rezolva dupa un sablot – prin aceiasi pasi, aceleasi metode sau cu aceleasi formule. Este inevitabil.

Cu prima ocazie cand observi un sablon, noteaza-l si memoreaza-l. Astfel, vei folosi mai putin timp rezolvand problema data viitoare cand o intalnesti.

Cele 5 metode enumerate mai sus nu sunt revolutionare, dar iti garanteaza rezultate mai bune la testele de evaluare nationala de clasa a VIII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here