Alegerea unei colivii. Regulile de urmat.

0
12

Unul dintre elementele de bază atunci cand doriti sa achizitionati o pasare ca si animal de companie este sa-i puteti oferi acesteia un spatiu de locuit adecvat, respectiv o colivie.Cu toate dimensiunile, culorile și modelele de colivii de păsări de astăzi este ușor să vă pierdeti cumpatul atunci când cumpărați una. Deși se pare că există opțiuni nesfârșite atunci când vine vorba de tipurile de colivii de păsări disponibile există câteva reguli pe care le puteți urma astfel incat procesul de alegere a acesteia sa fie unul mult mai ușor.

 

Locul in casa si amplasarea in camera

Prima dintre aceste reguli este de a decide unde va fi localizată colivia dumneavoastra in casa. Zona aleasa ar trebui să fie departe de ferestre si usi într-o parte activă a casei dumneavoastra pentru a încuraja dezvoltarea socială a animalului dumneavoastra de companie.

 

Alegerea dimensiunii potrivite

Urmatoarea regula este să țineți cont de dimensiunea păsării pe care doriti sa o achizitionati. Deși este bine să țineți un finch sau un canar într-un spațiu mic, păsările mai mari au nevoie de cuști mai mari și este întotdeauna mai bine să cumpărați cea mai mare cușcă posibilă pentru pasărea dumneavoastra. Păstrarea unei păsări într-o colivie care este prea mică poate duce la comportamente nedorite, cum ar fi strigătele, mușcăturile, tulburările psihologice si pierderea penelor, pentru a numi câteva. O colivie bună ar trebui să fie suficient de mare pentru ca pasărea să se plimbe confortabil și să poata sa-si intinda complet anvergura aripilor. Nu uitați să luați în considerare spațiul care se va pierde atunci când adăugați suportii, bolurile și jucăriile de pasăre! Consultați medicul veterinar pentru dimensiunile recomandate ale cuștilor pentru specia dumneavoastră.

 

Distanta dintre bare

Un alt lucru pe care trebuie să-l examinați atunci când alegeti o colivie este distanța dintre bare a acesteia. Păsările mai mici, cum ar fi papagalii, necesită colivii cu bare de nu mai mult de jumătate de centimetru distanță pentru a împiedica păsarea sa scape sau sa se blocheze între bare. Mulți proprietari de păsări au fost surprinși să afle că animalele lor de companie sunt capabile sa evadaze! Cei care dețin păsări mai mari ar trebui să caute colivii care pe langa barile verticale au si bari care sunt plasate orizontal pentru a oferi păsării un mijloc de alpinism și exerciții fizice.

 

Formă si stil

Stilul cuștii este, de asemenea, un factor important. Potrivit unor medici veterinari coliviile rotunde sunt în detrimentul sănătății psihice a păsărilor, deci sunt recomandate coliviile dreptunghiulare. Multe dintre aceste colivii pot fi fie atârnate, fie plasate pe un suport, si vin într-o varietate de dimensiuni si forme pentru a găzdui orice specie de pasăre de companie.

 

Calitate și artizanat

Evaluați calitatea generală a unei colivii de păsări înainte de a o cumpăra. Aceasta pare robustă și solidă? Există piese sau muchii ascuțite? Cele mai bune cuști sunt fabricate din oțel inoxidabil, care este netoxic, ușor de curățat dar acestea nu sunt intodeauna ieftine. Funcția primară a coliviei unei păsări este să o protejeze asa ca va recomandam sa va asigurați că aceasta nu prezintă pericole pentru sănătatea și bunăstarea sa.

 

O colivie de pasăre construita corespunzator asigura pasării si proprietarului mulți ani de utilizare si de bucurie. Trebuie să vă amintiți că pasărea dumneavostra va petrece mult timp în colivie si, asemănător cu noi, va aprecia unele decorațiuni pe care să le priveasca! Umpleți colivia cu jucării colorate, bastoane și accesorii pentru a vă asigura că pasarea are cu ce sa-si consume timpul zilnic atunci cand nu sunteti in preajma ei. Cu puțină planificare și luare de decizii atentă, ar trebui să puteți alege o colivie care să vă satisfacă toate așteptările oferind în același timp păsării dvs. un spațiu de locuit sigur, robust și sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here