Amanetul te poate scapa de datorii

0
3

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ramai fara bani pana la salariu? Sau sa se intample un eveniment inopinat, iar bugetul familiei sa aiba de suferit? Poate ai nevoie de bani pentru o vacanta? Sau sa iti repari masina? Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care romanii apeleaza, tot mai des, la serviciile unei case de amanet.

Nu este deloc rusine sa faci asta, mai ales ca nimeni nu va stii de unde ai obtinut banii de care ai nevoie. Iar daca suma necesara este considerabila, cu siguranta nu vei apela la ajutorul familiei sau al prietenilor care, evident, vor vrea sa afle despre ce este vorba.

Spre deosebire de banci, al caror proces de creditare este amplu, birocratic si poate dura mai multe saptamani, in cazul unui amanet primesti banii pe loc – pana la 80% din valoarea bijuteriilor si pana la 50% din valoarea electronicelor.

Cu siguranta detii bijuterii, obiecte din aur sau electronice de care te poti lipsi o perioada de timp, mai ales daca vrei sa obtii o suma de bani consistenta rapid. In plus, in cazul amanetului, iei banii de care ai nevoie, pe care ii rambursezi intr-o perioada de 30-60 de zile, plus o mica dobanda aplicata imprumutului si reintri in posesia bunului.

Inainte de a intra intr-un amanet, mai bine informeaza-te cu privire la acesta. Este foarte important ca firma de amanet sa iti ofere siguranta ca bunul lasat acolo este in siguranta si ca nu va fi vandut inainte ca perioada contractuala sa expire.

Trebuie sa alegi amaneturi cu vechime pe piata si cunoscute, care se respecta pe sine si clientii, cu contract stabil cu firma de securitate si prevazute cu camere de supraveghere si alarme antiefractie.

In al doilea rand, trebuie sa existe un specialit care sa verifice si sa evalueze gratuit obiectele pe care le vei lasa gaj si sa iti explice in detaliu conditiile si termenii contractuali, iar odata semnat, sa primesti un exemplar, alaturi de o chitanta cu suma datorata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here