Atractia pentru parchet stratificat

0
58
parchet

Demult, mai precis intre 1625 si 1714, perioada cunoscuta ca si epoca baroca in Franta, parchetul era intalnit mai mult in palate elegante si casele celor influenti. In aceasta era s-au creat cele mai complexe modele de parchet.

In zilele noastre, parchetul stratificat se gaseste in din ce in ce mai multe case. Mai mult, se foloseste si in unele sali de fitness, intrucat este rezistent si foarte bun pentru trafic intens, dar si rezistent la apa, picaturile de transpiratie neafectandu-i structura. La Emenatwork gasesti parchet stratificat de foarte buna calitate, in multe culori si modele.

Parchetul din lemn

Parchetul din lemn este este, de fapt, facut din bucati de lemn taiat in forma patrata si vine in diverse modele geometrice. Sunt o multime de modele: parchet laminat, parchet din lemn solid, parchet de bambus, parchet lamelar, dublu sau triplu stratificat, mozaic si altele. Modelele de parchet din lemn se fac din lemn de cires, artar, stejar, fag si alte tipuri de lemn.

Avantajele parchetului din lemn

Instalarea parchetului din lemn stratificat in casa are un numar de avantaje, in afara de cel estetic. Parchetul laminat se poate curata foarte usor, este durabil si rezista la stropi sau lichide varsate. Are si avantaje pe care podele sintetice sau covoarele nu le au. Este usor de intretinut. Atunci cand parchetul da semne de deteriorare, se poate „reinvia” printr-o slefuire usoara si aplicarea unui lac. Parchetul se aplica de obicei direct pe o suprafata de ciment (folosind si un strat de izolatie termica).

Alegerea unui parchet

Parchetul laminat este la mare cerere. Este cautat parchetul de fag, chiar si in locul celui de stejar. Acest parchet prefabricat este disponibil cu finisaj cerat, pre-uns cu ulei sau mat. Asta din cauza ca producatorii incearca sa faca parchetul usor de ingrijit si cat mai rezistent la zgarieturi. Acum, consumatorii prefera culorile deschise.

Parchetul, in trecut

Inainte, parchetul era facut din placi de lemn atasate in blocuri patrate. Acest parchet era foarte sensibil la umezeala si in timp se bomba sau se adancea dupa expunerea la umiditate extrema. Acum, parchetul este facut din placaj sau din lemn si are un finisaj obtinut prin laminare, fiind rezistent la nivele mari de umiditate. Parchetul laminat se poate folosi chiar si la subsol.

Datorita cresterii grijei pentru mediu, multi oameni se orienteaza spre parchet din lemn, care necesita mai putine etape de prelucrare, obtinandu-se cu mai putina energie electrica si folosind mai putine substante artificiale.

Orice tip de pardoseala vrei la tine in casa, de la parchet la pardoseala pvc, gasesti tot ce-ti trebuie la un magazin online pentru amenajari interioare si exterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here