Care este legatura dintre lumina si confortul tau?

0
3

Daca inchizi ochii si vrei sa te relaxezi cu siguranta vrei sa simti confortul din jurul tau prin toti porii. Iar cand deschizi ochii, vrei sa se reverse asupra ta o lumina prietenoasa si sa vezi in jurul tau lucrurile care iti starea de bine. Dar…Ce ai face fara lumina? Fara lumina atat de necesara pentru confortul tau?

Tocmai de aceea acasa, ori la birou, ai nevoie de spatii luminate corespunzator. Nu e nevoie sa faci vreun efort anume, e nevoie doar sa apelezi la un depozit de electrice, care iti va sigura tot ceea ce doresti, de la becuri si pana la materiale electrice sofisticate.

E important ca care lucreaza pentru tine la birou sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu optim. Sa aiba, printre altele, parte de acel „iluminat bun” care inseamna furnizarea suficienta a luminii. Astfel incat oamenii tai sa poata vedea, de cexemplu, hartia tiparita sau scrisa de mana, ori ecranul monitorului, in mod clar.

Fara sa fie afectati de iluminarea inadecvata a spatiului in care isi desfasoara activitatea. Un studiu la nivel global releva necesitatea unei mai bune constientizari in ceea ce priveste ingrijirea ochilor si importanţa iluminatului de calitate. Un procent de 74% dintre intervievati sunt de acord ca luminile de calitate ne influenteaza vederea si aproape 1/3 aleg un bec care este mai confortabil pentru ochi.

Pentru starea ta de bine la munca si acasa

Astazi, numeroase sisteme de iluminat cu caracteristici diferite de iluminare sunt disponibile pentru furnizarea luminii de calitate in cladirile de birouri: de la corpul de iluminat tradițional incastrat, suspendate sau standard, la corpuri de iluminat pentru distributie variabila a luminii pentru sisteme de iluminat computerizate.

Progresele majore din ultimii ani in domeniu au adus imbunatatiri considerabile in domeniul iluminatului. Un depozit de electrice se va mula perfect pe necesitatile tale si pe ceea ce iti doresti, de fapt, in legatura cu starea ta de bine – la munca si acasa. Astfel, legatura dintre lumina si confortul tau nu ti se va mai parea ca un detaliu, ci ca un element important in tot ceea ce faci. E bine de asemenea sa stii ca noile sisteme de control, materiale si tipuri de corpuri de iluminat au imbunatatit precizia, optica, confortul si siguranta, limitand consumul energetic.

Putem vedea lumea la fel de bine precum o putem ilumina

Daca este sa ne exprimam in termeni mai putini tehnici, ce lumina dai, o asemenea lumina primesti! Procesam pana la 80% din ceea ce percepem prin intermediul ochilor. Celelalte simturi, precum mirosul, auzul, simtul tactil sau gustul, reprezinta doar 20% din modul in care percepem noi lumea. De aceea, calitatea vietii noastre depinde de cum o vedem. Si putem vedea lumea la fel de bine precum o putem ilumina.

Daca esti managerul unei firme si doresti ca spatiul/spatiile in care iti desfasori activitatea sa atinga un nivel performant trebuie sa actionezi ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here