Care sunt plantele cu care poti sa-ti decorezi baia?

0
4

Sunt o serie intreaga de criterii de care tinem cont atunci cand ne amenajam locuinta, ne dorim confort, functionalitate, un anumit stil, aspect primitor si menit sa iti ofere, atunci cand ajungi acasa toata relaxarea, linistea si intimitatea de care ai nevoie, in special dupa o zi istovitoare. De asemenea, ne dorim o casa in care lumina naturala sa patrunda in voie, sa respiram un aer curat, proaspat si aici pot contribui din plin florile, pe langa rolul lor decorativ deosebit.

De aceea, multi dintre noi vom dori sa ne bucuram de frumusetea lor si aerul curat la care acestea contribuie in fiecare incapere din locuinta. Si chiar daca baia nu pare a fi un spatiu propice acestora, dar ne-am dori sa infrumusetam si aceasta zona cu ajutorul lor, acest lucru este posibil, cu conditia de a alege anumite specii de plante care se vor dezvolta si vor putea rezista si in conditii mai putin prielnice.

Astfel, mai intai trebuie sa depasim  etapa cea mai dificila, respectiv cea in care au fost montate toate obiectele sanitare cu ajutorul specialistilor, vezi instalatori de la 07Handyman, pentru a fi siguri de buna functionare a acestora. Tot la specialisti precum cei de la 07Handyman este recomandat sa apelam si atunci cand vor fi montate corpurile de iluminat si mobilierul din baie, astfel incat sa ne bucuram de o baie perfect functionala, al carei spatiu va fi cat mai bine valorificat.

Odata incheiate aceste etape, putem trece la decorarea cu plante a baii si sa optam pentru acele specii care se pot adapta fara probleme la conditiile din acest spatiu, marcat de umiditate mai mare si de mult mai putina lumina naturala sau chiar absenta acesteia.

Printre plantele care vor face fata cu bine acestor conditii se numara ficusul, o planta extrem de populara si care se va adapta la lumina putina si nu va fi afectata de umiditatea din baie. De asemenea, feriga este alta planta decorativa potrivita pentru baie, dar si Cyperus, Anthurium, dar si anumite specii de bambus sau palmieri. Poti opta, in functie de spatiul avut la dispozitie, pentru una sau mai multe dintre acestea, pe care le puteti aseza pe etajere si diverse suporturi speciale montate pe pereti, iar daca sunteti printre cei care  au la baie si o mica fereastra, le puteti face loc pe pervaz, mai aproape de lumina. Daca nu dispuneti la baie de nicio sursa de lumina naturala, puteti compensa acest neajuns cu ajutorul becurilor fluorescente, care le vor oferi plantelor din baie un supliment de lumina cu proprietati asemanatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here