Ce este energia solara?

0
18

Energia solara se refera la energia produsa de soare. Soarele produce energie de miliarde de ani. Soarele este cea mai importanta sursa de energie pentru toate formele de viata. Este o sursa de energie regenerabila, spre deosebire de sursele neregenerabile, cum sunt combustibilii fosili. Tehnologiile energetice solare utilizeaza energia solara convertita de panouri precum cele de la PanouriSolare365.ro pentru a lumina casele, pentru a produce apa calda, caldura.

Principalele beneficii al energiei solare sunt ca este sursa gratuita, ca nu produce poluanti si ca este una dintre cele mai curate surse de energie. Energia solara este o sursa regenerabila de energie, necesita o intretinere redusa si modelele diferite de kit panouri solare.

Sunt usor de instalat. Singura limitare pe care o are energia solara este ca nu se poate genera pe timp de noapte, iar cantitatea de lumina solara care este primita de pamant depinde de locatia, timpul zilei, timpul anului si de conditiile meteorologice.

Iata cateva informatii despre energia solara care te pot ajuta sa evaluezi potentialul energiei solare pentru satisfacerea nevoilor globale.

– Misiunile spatiale ale diferitelor tari folosesc energia solara pentru a-si alimenta navele spatiale.

Energia solara este o sursa de energie foarte sigura.

–  Cu noi progrese in cercetarea stiintifica, energia solara va fi mai accesibila in viitor, odata cu scaderea costurilor si cresterea eficientei.

– Energia solara s-ar putea dovedi a fi cea mai importanta sursa de energie regenerabila datorita potentialului sau masiv si avantajelor pe termen lung.

– Pamantul primeste aproximativ 1 366 W de radiatie solara directa pe metru patrat.

– Cea mai mare fabrica de energie solara din lume este situata in desertul Mojave din California, acoperind aproape 405 hectare.

– Energia solara poate fi, de asemenea, utilizata pentru alimentarea calculatoarelor.

– Panourile solare sunt aproape fara intretinere, deoarece bateriile nu necesita apa sau alte servicii regulate si vor dura ani intregi. Odata ce panourile solare sunt instalate, nu exista costuri recurente.

– Energia solara poate reduce semnificativ facturile de energie electrica. In plus, exista numeroase stimulente fiscale si programe de reducere destinate sa stimuleze utilizarea energiei solare si sa economiseasca bani proprietarilor in acelasi timp.

– Energia solara nu este poluanta fonic. Nu are parti in miscare si nu necesita combustibil suplimentar, altul decat lumina soarelui, pentru a produce energie.

– Un sistem panou solar pentru acasa consta din mai multe panouri solare, un invertor solar, o baterie, un regulator de incarcare, cabluri si materiale de suport. Lumina soarelui este absorbita de panourile solare si este transformata in energie electrica de sistemul instalat. Bateria stocheaza energie electrica care poate fi utilizata ulterior, cum ar fi zilele inorate sau noaptea.

– Bazandu-se pe ce a stocat, energia solara poate furniza energie electrica 24 × 7, chiar si in zilele intunecate si pe timp de noapte.

–  Energia solara este masurata in kilowati-ora. 1 kilowatt = 1000 de wati.

–  Desi energia solara a inceput sa fie folosita la scara  mai larga, ea ofera doar o mica parte din aprovizionarea cu energie a lumii.

– Energia solara este utilizata in multe aplicatii, inclusiv electricitate, evaporare, biomasa, incalzire cladiri si chiar pentru transport.

– Investitiile mari sunt unul dintre principalele motive pentru care energia solara nu este inca utilizata de multi oameni din intreaga lume.

– Energia solara este folosita de peste 2700 de ani. In 700 i.e.n, lentilele de sticla au fost folosite pentru a face foc prin concentarea razelor soarelui.

– Soarele este, de asemenea, sursa principala de combustibili fosili neregenerabili (carbune, gaz si petrol) care au fost la inceput, cu milioane de ani in urma, plante si animale .

Informatii despre energia solara

Consumul de surse neregenerabile, cum ar fi petrolul, gazele si carbunele, creste in mod alarmant. A venit timpul sa avem grija de alte surse regenerabile de energie, si anume energia solara, eoliana si geotermala. Desi multe tari au inceput sa utilizeze extensiv energia solara, totusi trebuie sa mai treaca mult timp ca sa se exploateze aceasta energie pentru a acoperi cererea zilnica de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here