Ce trebuie sa afli despre inelele de logodna

0
7

Daca astazi, toate femeile viseaza la inele de logodna cu diamante, istoria acestora este departe de a simboliza cererea in casatorie. Desi numeroase magazine ii indeamna pe domni sa cumpere inele de logodna handmade, realizate din aur sau platina si incrustate cu pietre pretioase, o scurta istorie asupra acestora, mai ales in aceasta perioada, de Valentine’s Day si Dragobete, este mai mult decat importanta.

Inelul a fost intalnit, pentru prima data, in Antichitate, ca mijloc de garantie in diferite schimburi comerciale. Totodata, acesta era folosit ca semn de recunoastere al prietenilor, atunci cand se intalneau. Pentru asta, se taia un inel pe din doua, urmand ca in momentul intalnirii, cei doi prieteni sa il uneasca, formand un intreg, ca semn al relatiei de prietenie ce ii leaga.

De multe ori, un inel de logodna este chiar mai iubit de catre aceea care il primeste comparativ cu insasi verigheta pe care o va tine pe deget incepand din ziua cununiei viitoare, de aceea il va purta alaturi de inelul de casatorie permanent.

Dar pentru ca micutul simbol stralucitor al cererii in casatorie sa aiba aceasta sansa, bijutierul care face schita inelului respectiv trebuie sa posede si veritabile abilitati de psiholog, putand ca sa o „citeasca” pe viitoarea logodnica din raspunsurile pe care barbatul care face comanda le va da la intrebarile sale mestesugite.

In functie de cantitatea de materiale dure adaugate, culoarea verighetelor variaza. Astfel, modelele realizate din aliaje de aur galben si cupru pot avea o culoare ce variaza de la rosu pana la roz pal, daca se adauga si o anume cantitate de argint sau chiar zinc.

Sa nu uitam de cel mai recent trend in materie de verighete – aurul roz. Cel de 22 de karate, desi exista, nu se poate utiliza in confectionarea de inele de logodna sau de casatorie deoarece este mult prea moale, avand in componenta circa 91% aur galben. De aceea, majoritatea sunt realizate din aur de 18K, 14K, ba chiar si de 9 K.

Daca ai decis ca sa mergi pe varianta clasica, a unui inel cu diamante, cu ajutorul internetului informeaza-te in prealabil cat mai bine despre aceste pietre minunate. Cu cat o sa cunosti mai multe lucruri despre culoarea, claritatea, modul in care poate sa fie taiat un diamant, despre numarul de carate pe care le poate avea, o sa fii in masura ca sa stii ce sa cauți exact sau iti faci o opinie pe care sa o impartasesti specialistilor unui magazin bijuterii la comanda.

Diamantul reprezinta un simbol al luxului si frumusetii. El semnifica puritate, longevitate, dragoste eterna, iar in antichitate se credea ca are chiar puteri de protector.

Smaraldul vine din persana si inseamna “inima de piatra”. Aceasta piatra pretioasa este un simbol al dragostei si sperantei, si datorita culorii sale de un verde intens semnifica, de asemenea, renastere si tinerete eterna.

Safirul inseamna in greaca “cel mai frumos licru”. Orientalii il considerau, la randul lor, cel mai important talisman si este renumit pentru puterea sa de a aduce pace, bogatie si liniste. In viata de cuplu safirul este sinonim cu fidelitatea, linistea si prudenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here