Ce trebuie sa stii cand achizitionezi camere de supraveghere?

0
11

Teama de hoti este tot mai pregnanta, cu cat lipsa locurilor de munca si a nivelului de trai in Romania pare sa nu se schimbe. Evident, oricand putem elimina aceasta teama daca alegem sa ne protejam bunurile, locuinta si chiar viata prin instalarea unui sistem de securitate performant, alaturi de camere de supraveghere de ultima generatie.

Cum pe piata din Romania se regasesc o multitudine de magazine online si fizice de camere de supraveghere, alegerea modelului potrivit trebuie sa aiba la baza o serie de caracteristici tehnice – calitatea imaginii, daca are sau nu infrarosu, tipul de zoom, camere supraveghere de interior sau exterior. Toate acestea dau, in final, pretul corect pentru o achizitie pe termen lung.

Daca esti in cautarea unei camere de supraveghere performante, iata caror caracteristici merita sa le acorzi atentia:

Camera de supraveghere pentru exterior trebuie sa fie dotata cu infrarosu. In primul rand, pentru ca majoritatea infractiunilor au loc noaptea, deci este o caracteristica mai mult decat obligatorie.

Dotarea cu sistem wireless. Practic, aceasta caracteristica iti ofera posibilitatea de a verifica ce se intampla acasa, chiar si de la distanta. In plus, asa poti vedea, de oriunde, chiar si din alta tara, orice miscare.

Detectori de miscare. Multe dintre camerele de supraveghere de exterior au aceasta functie, care ajuta si la economia de energie, dar si a spatiului de pe dispozitivul de stocare (HDD-ul DVR-ului).

Rezistenta la apa si socuri. Orice camera de supraveghere exterioara trebuie sa reziste la apa pentru ca, fara doar si poate, ploaia si ninsoarea o poate afecta. De asemenea, alege un model rezistent la socuri pentru ca trebuie sa iei in calcul posibilitatea ca vandalii sa o loveasca. Ca sa surprinda o imagine mai mare, iar vandalii sa nu ajunga la ea, iti recomandam montarea acesteia cat mai sus.

Alege o camera de supraveghere de exterior ce ofera o calitate buna a imaginii. In functie de obiectivul catre care va fi plasata, camera trebuie sa capteze detalii, unori esentiale in prinderea hotilor. De asemenea, cu cat unghiul de vizibilitate este mai mare de 180 de grade, cu atat va surprinde detaliile mai bine.

Companiilor le este recomandat sa cumpere camere de supraveghere cu recunoastere faciala. Desi nu este o caracteristica obligatorie, in cazul companiilor foarte mari sau a ansamblurilor rezidentiale se dovedeste foarte utila.

Camerele de supraveghere cu microfon sunt esentiale. Asta pentru ca sunetul dovedeste mai mult decat imaginea.

In concluzie, nu alege camere de supraveghere de slaba calitate pe care degeaba le montezi. Daca vrei sa iti mentii in siguranta locuinta, bunurile si familia, alege modele de calitate, rezistente la temperaturi extreme si socuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here