Cele mai comune mituri despre cosmetice

0
1

Cosmeticele, cele mai bune prietene ale femeilor, isi au originea inca din Egiptul Antic, pe cand Cleoptara folosea carbunele pentru a-si pune in valoare ochii sau fierul rosu pentru buze si pometi. Inca de pe atunci, egiptenii au creat si dezvoltat mai multe tipuri de cosmetice, astfel incat si femeile si barbatii sa isi ascunda ridurile.

Acum, la mai bine de 2000 de ani de la aparitia lor, umbla o multime de mituri cu privire la folosirea lor si la ingredientele din componenta. In cele ce urmeaza demontam cateva dintre cele mai comune mituri legate de produsele cosmetice.

1. Cu cat SPF-ul este mai mare, cu atat esti mai bine protejata de razele soarelui – FALS

Daca iei crema hidratanta cu SPF 15, fondul de ten cu SPF 15 si pudra cu SPF 10, ai crede ca esti blindata cu SPF. Desi matematic ar fi un total de 40, gradul de protectie solara nu este cumulativ. Deci, daca folosesti crème si cosmetice cu SPF-uri diferite, vei fi protejata de cel cu grad mai mare.

2. Balsamul de buze nu creaza dependenta – ADEVARAT

Nu exista nicio baza reala legata de o teorie a conspiratiei… balsamurilor de buze. Nici vorba de ingrediente ca sa-ti faca buzele mai uscate atunci cand nu le mai folosesti. Pur si simplu, balsamurile catifeleaza buzele, asa ca e firesc sa doresti sa le reaplici de indata ce simti ca s-a dus efectul lor.

De fapt, aplicarea balsamului face casa buna cu un tic bine cunoscut: linsul buzelor. Umezirea si uscarea lor devine un obicei si astfel se deshidrateaza. Pe JoliMag o sa gasesti o multime de balsamuri de buze si vaseline delicioase, nu mai bune pentru catifelarea buzelor.

3. Daca folosesti toata linia de cosmetice a unei marci o sa obtii cele mai bune rezultate – FALS

Cine spune asta? Chiar daca sunt multe companii cosmetice care au produse foarte bune, intotdeauna vei gasi cea mai buna crema la una si cel mai bun demachiant la alta. Ar trebui sa cauti cea mai buna combinatie pentru tine.

4. Toata lumea ar trebui sa foloseasca crème pentru ochi – FALS

Specialistii considera ca poti aplica linistita si in jurul ochilor o crema foarte hidratanta de fata. Nu ai nevoie de alt produs. De preferat este o crema fara parfum, ca sa nu irite pielea.

5. Trebuie sa folosesti lotiune tonica – FALS

Dermatologii sustin ca 90% dintre femeile care folosesc lotiune tonica nu ar trebui sa o faca. In cele mai multe cazuri, este mult prea agresiva cu pielea si indeparteaza uleiurile naturale care-i mentin moliciunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here