Cele mai populare 10 mituri despre albirea dintilor

0
54
albirea dintilor

Albirea dintilor este o procedura de cosmetica dentara comuna, folosita pentru a deschide culoarea acestora cu cateva nuante. In fiecare an, milioane de oameni platesc peste 10 miliarde de dolari pe albirea dintilor la stomatolog sau cu diferite produse.

Daca te gandsti sa-ti albesti dintii, consulta un dentist pentru a afla daca ai carii sau probleme ale gingiilor. Acesta iti poate curata suprafata dintilor de pete. Inainte de albirea dintilor, trebuie sa stii niste lucruri de baza despre albire. Exista multe informatii in anunturi, reclame, reviste sau pe internet, dar este important sa diferentiem adevarul de fictiune, pentru a lua o decizie corecta. Mai jos sunt 10 mituri false despre albirea dintilor.

  1. Toate gelurile pentru albirea dintilor sunt la fel. Exista o mare varietate in materie de concentratie a gelurilor de albire. Cele mai puternice sunt cele pe care ti le poate da un dentist, pentru a le folosi acasa. Cele mai proaste sunt cele cumparate de pe internet.
  2. Toti dintii se albesc la fel. De fapt, nu toti dintii se albesc la fel. Dintii galbeni se albesc mai usor decat dintii gri. O persoana cu dinti galbeni va remarca o albire mai puternica in comparatie cu o persoana cu dinti gri.
  3. Cel mai puternic gel va duce la nuanta cea mai alba. Desi gelul cel puternic de la dentist iti va albi dintii cel mai repede, e posibil sa obtii rezultate similare cu geluri cu concentratii medii, folosite pe perioade mai lungi.
  4. Pasta de dinti albeste dintii. Deloc sau aproape deloc. In cel mai fericit caz, pasta de dinti contine particule abrazive ce va indeparta pete de pe suprafata dintilor, dand senzatia de albire dupa periaj.
  5. Poate dura saptamani pana sa vezi rezultatele. Desi multe produse pentru albirea dintilor luate de pe internet cu concentratii slabe de agent inalbitor pretind ca dureaza cateva saptamani pana la obtinerea de rezultate vizibile, poti vedea rezultate clare in mai putin de o ora in urma procedurii executate de un dentist, in cabinet. Uneori, dintii se pot albi cu 8 sau mai multe nuante in mai putin de o ora.
  6. Fatetele dentare, coroanele si plombele ceramice se vor albi exact ca dintii. Daca ai fatete dentare, coroane sau plombe si iti albesti dintii, vei avea o mare dezamagire. Acestea nu vor mai avea aceeasi culoare cu dintii. Asta din cauza ca materialele din care sunt facute nu este afectat de gelul pentru albirea dintilor. Dupa o astfel de isprava, e posibil sa fie nevoie sa le schimbi.
  7. Albirea dintilor nu are efecte secundare. Albirea dintilor iti cauzeaza sensibilitati dentare sau iritatii ale gingiilor. Acesta este si motivul pentru care, inainte de albirea dintilor, trebuie sa mergi la dentist pentru a verifica daca ai carii, radacini expuse sau probleme ale gingiilor.
  8. Asigurarea medicala ce acopera si partea dentara acopera si albirea dintilor. Fals, albirea dintilor este o procedura cosmetica si nu este inclusa in majoritatea asigurarilor, deci o vei plati.
  9. Kiturile pe care ti le poate da dentistul sunt la fel ca cele de pe internet. Pentru ca albirea dintilor sa fie uniforma, pentru toti dintii, gelul trebuie sa acopere egal toti dintii. Intrucat forma si dimensiunea dintilor difera de la individ la individ, poate fi dificil ca dispozitivul sa acopere dintii egal, mai ales daca nu ai o dantura perfect aliniata. Kiturile de albire pe care le obtii de la dentist sunt customizate pentru dantura ta, si pentru a tine gelul in contact cu dintii egal. Si gelul este mai concentrat.
  10. Odata ce iti albesti dintii, vor ramane albi mereu. Dupa ce iti albesti dintii, va trebui sa ii mentii albi, prin folosirea de tratamente pentru albirea dintilor acasa. Altfel, dintii tai vor capata o nuanta mai inchisa in timp. Evitarea bauturilor colorate intens, cum ar fi cafeaua, ceaiul, vinul sau sucul de portocale poate prelungi efectele albirii dintilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here