Citizen si Fossil – parteneriat pentru conceptia smartphone-urilor hibride

0
3

Grupul japonez Citizen si Grupul american Fossil au anuntat un parteneriat de mai multi ani pentru a colabora pe categoria smartwatch-uri hibride. Se preconizeaza ca acordul va influenta punctele forte ale fiecarei companii prin adaugarea tehnologiei “smartwatch hibrid” dezvoltata de Grupul Fossil pentru a acomoda capacitatea de productie pentru ceasuri Citizen, in fabricile din Japonia.

Un exemplu asemanator este si Casio G-Shock, noua aparitie de la Casio. Pana in prezent, nu au fost anuntate produse specifice, dar se pare ca utilizatorii se pot astepta ca ceasurile de marca Citizen sa rezulte din tranzactie.

Ceasuri Citizen si Casio G-Shock – avantaje pentru utilizatori

Acestea sunt doua grupuri mari si puternice care impreuna ar putea avea un impact semnificativ asupra pietei globale de ceasuri. Dupa cum stiu toti iubitorii de ceasuri, tehnologia este importanta, dar este nevoie de mult mai mult pentru a face ceasuri de succes si care se concentreaza pe aspectul si feeling-ul “traditional”, iar acesta pare sa fie noul deziderat al acestor doua companii in cazul impulsului “hibrid”.

Cu asemenea abordare vin si cei de la Casio, prin noul Casio G-Shock. Utilizatorii s-au obisnuit ca atunci cand vad ceasuri Citizen sa stie ca este vorba despre ceasuri de calitate.

Cele mai bune ceasuri imbunatatite

In plus fata de ceasurile produse si vandute de Citizen, Citizen va produce tehnologii inteligente, mecanisme complete si ceasuri complete cu tehnologia Fossil smart, pentru terte parti.

In afara de asta, trebuie sa tinem cont de faptul ca Citizen mai detine si alte branduri, printre care Frederique Constant (Frederique Constant, Alpina si Ateliers DeMonaco), producatorul de varf de mecanisme La Joux-Perret si Arnold & Son cu compania sora Angelus, precum si compania americana Bulova Watch. Nu ca toate aceste marci au neaparat sens ca fiind candidati ideali pentru a concepe un produs smartwatch, dar unii dintre ei chiar fac acest lucru.

Alte marci de ceasuri foarte bune

Apoi, desigur, exista marcile de ceasuri de la Fossil, care includ un numar de etichete de brand (prea numeroase pentru a le lista aici), care ar putea sa comercializeze ceasuri inteligente sau in stil hibrid, desi in mare parte, acestea vor avea o limita inferioara a preturilor.

Cele mai notabile companii din grupul Fossil Group pentru iubitorii de ceasuri sunt Zodiac si producatorul de mecanisme mecanice din Elvetia, STP. Nu avem prea multe detalii chiar acum, dar se pare ca, in ceea ce priveste productia pentru terte parti, Citizen si Fossil ar putea fi in spatele unei portiuni semnificative de produse viitoare in acest segment de nisa, dar in mod evident in crestere.

Acest “parteneriat” cere ca Citizen sa isi asume cea mai mare parte a productiei si distributiei Insa Fossil subliniaza caracterul colaborativ al afacerii si faptul ca cele doua companii vor coopera pentru “viitoarele inovatii”.

Deoarece “hibrid” este un cuvant operativ in aceasta afacere, este de asemenea distractiv sa contemplam o gama larga de tehnologii la dispozitia grupului care ar putea, eventual, sa faca parte din astfel de produse “hibride”.

Acestea includ Eco-Drive pentru ceasuri Citizen si diverse functii radio, satelit si GPS, impreuna cu senzori si multe altele, ca de exemplu mecanisme pe cuart de inalta frecventa – Bulova. Imbunatatirea duratei de viata a bateriei este una din zonele esentiale, pe care orice tip de smartwatch trebuie sa se concentreze.

Acum, daca “smartwatch” este un fel de cuvant cheie, al carui inteles pare sa se aplice unei game de produse, atunci “hibrid” este chiar mai mult decat atat – in special in industria automobilelor, pentru ca suna „techy” si de ultima ora.

S-a remarcat in trecut ca neclaritatea acestei nomenclaturi a dus la un anumit marketing confuz. Termenul “hibrid”, de exemplu, a fost utilizat pentru a descrie pur si simplu ceasuri analogice traditionale, cu diferite niveluri de conectivitate, cum ar fi urmarirea activitatilor si notificari – dar a fost de asemenea aplicata ceasurilor cu mecanisme mecanice si electronice, combinate cu tehnologii inteligente, precum cele de la Frederique Constant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here