Comerțul viitorului se va baza prioritar pe magazinele online

0
4

Orice agent economic ar trebui să colaboreze cu o agenție care oferă servicii de creare magazin online, dacă vrea ca să facă e-commerce performant.

Conform unei zicale care circulă de ceva vreme în mediul virtual, alegerea de a nu avea (și) un magazin pe net este în prezent opțiunea conștientă de a lăsa o parte semnificativă din potențialii clienți să se îndrepte către concurență.

Un magazin online deschis azi îți garantează profitul obținut mâine

Deschiderea unui e-shop este o modalitate  foarte bună de a practica un business modern, de a spori volumul vânzărilor tradiționale de bunuri și servicii.

În condițiile în care comportamentele de shopping ale consumatorilor s-au schimbat radical în ultimii ani, antreprenorii ce fac comerț trebuie să se adapteze din mers pentru a se plia pe nevoile actuale acestora, mereu în dinamică.

A devenit extrem de dificil a avea o afacere profitabilă dacă nu îți cunoști cât mai bine cu putință publicul țintă căruia i te adresezi. Din fericire, instrumentele online de creare a profilului clientului ideal sunt de-acum la îndemâna profesioniștilor din numeroasele agenții ce oferă servicii web pentru companii, așa încât, dacă se construiesc strategii inteligente, complexe și complete, pe termen  mediu și lung rezultatele pozitive nu vor întârzia ca să apară.

Pe lângă avantajul unor vânzări direcționate, atunci când potențialii cumpărători intră în magazinul dvs. online, există și alte avantaje indiscutabile ce vin în sprijinul efectuării unor tranzacții pe net.

Avantaje oferite de comerțul online

Vânzarea online de produse și servicii permite companiei să ajungă la clienții din zone geografice mai îndepărtate. Clienții devin internaționali, iar faptul că magazinul electronic este unul non stop, spre deosebire de un magazin fizic în care orarul este fix, influențează direct creșterea cifrei de afaceri.

Cheltuielile reduse pe care un magazin online le necesită sunt altul dintre argumentele decisive care îi determină pe antreprenorii din diferite domenii (și zone ale lumii) ca să facă e-commerce.

Un asemenea shop electronic costă mult mai puțin decât un magazin real unde e nevoie de sume mari de bani pentru chirie, salariile personalului, mobilier, întreținere ș.a.m.d.

Unii clienți nu au timp suficient pentru a face cumpărături din cauza obligațiilor profesionale sau personale.

Un magazin online le permite acestora ca să își facă cumpărăturile online confortabil și în liniște, pe îndelete, fără a fi stresați de vânzători agasanți care vor să le vâre pe gât fix acele produse de care ei chiar nu au nevoie. Achiziționarea online de articole pe care consumatorii le doresc alegând dintr-o gamă mult mai extinsă față de ceea ce găsesc într-un magazin clasic, după ce le compară cu ale concurenței (calitativ, ca preț etc.), este un alt argument ce contribuie la dezvoltarea e-commerce-ului.

Specialiștii au precizat, în urma numeroaselor studii efectuate, că există o  creștere a volumului coșului mediu per consumator electronic, comparativ cu unul dintr-un magazin tradițional (unde, mai nou, se merge cu o listă întocmită de acasă, pentru a nu cheltui prea mult).

Un magazin online poate fi, de asemenea, prin el însuși, un instrument excelent de publicitate ieftină și de impact, deoarece permite clienților să descopere produsele pe care le caută, oferind efecte vizuale atractive și descrieri de articole cuprinzătoare menite a aduce clientul în starea necesară psihologic pentru a face o achiziție (imediat sau ceva mai târziu, dacă are nevoie de un timp de gândire suplimentar pentru a lua decizia de cumpărare).

Este imposibil a se contura azi cum va fi comerțul mondial în viitor. Dar un lucru este sigur: va fi  foarte diferit de cel actual, deși tot pe internet se va desfășura prioritar. De aceea, pentru orice om de afaceri actual sau viitor, a avea un magazin online creat de o agenție de web design foarte bună este un lucru obligatoriu dacă vrea să obțină profitul visat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here