CORUL BRAVISSIMO – un mod de viață

0
242
Corul Bravissimo

Cine suntem

Înființat în primăvara anului 2011 de către Asociația Culturală Bravissimo, Corul Bravissimo este actualmente unul din cele mai active și apreciate coruri de copii și tineret, atât din București cât și din România. Fiind un proiect reprezentativ pentru Școala de muzică și teatru “Art School Bravissimo”, un etalon în domeniul artei și educației din București, a avut din start ca obiectiv performanța și dezvoltarea armonioasă a unor noi generații de artiști, doridu-se formarea propriei pepiniere de talente. Astfel, primele preselecții au fost adresate copiilor preșcolari și celor din clasele primare. Aceștia au urmat o pregătire riguroasă, motivantă și personalizată, luncrându-se cu fiecare în parte iar ulterior cu întregul. Și în prezent echipa “Bravissimo” are ca prioritate descoperirea de noi copii și tineri talentați pentru ai integra în grupele pregătitoare, aceasta fiind următoarea etapă pentru integrarea în grupul de performanță.

Pregătirea lor are loc în cele două sedii din București ale “Art School Bravissimo”, școala de muzică și teatru a cărei emblemă o reprezintă. Aceasta se face după un program prestabilit, cu o frecvență de 2 ori pe săptămână.

Pregătire și coordonare muzicală

Cu siguranță pentru un cor de copii și tineret unul dintre elementele hotărâtoare este: dirijorul și cel care asigură pregătirea vocală a membrilor.

Între aceștia se creează o legătură specială, o simbioză fară de care nu putem vorbi de performanță la cel mai înalt nivel. Corul Bravissimo este coordonat in acest sens cu multă măiestrie de către profesor dirijor Elena Radu. Un pedagog desăvârșit, profesionist în arta dirijatului coral, dar și un profesor de canto cu multă experiență, mai ales în pregătirea inițiatică, cea care pune bazele unui viitor interpret. Am subliniat acest amănunt pentru a atrage atenția că primi ani de studiu sunt hotărâtori pentru sănătatea și cariera unui solist vocal, de aceea trebuie ales cu mare grijă  îndrumătorul vocal.

Revenind la domnișoara dirijor Elena Radu, putem afirma cu tărie că rutina celor peste douăzeci de ani de activitate scenică (fiind prezentă încă de copil pe marile scene ale lumii), colaborările de excepție avute de-a lungul carierei, dar și pregătirea muzicală se transmit către toți membrii corului, fiindu-le un exemplu de urmat.

Motivație

Am ales ca aparițiile în fața publicului să fie speciale pentru micii noștri artiști, să creeze acea stare de satisfacție și împlinire profesională, astfel încât să le dezvolte sentimentul de siguranță, motivare, încredere în propria persoană cât și în grupul din care fac parte. Ei știu foarte bine că trebuie să atingă acel nivel de pregătire care să nu creeze breșe în interiorul echipei. Insuccesul personal afectează buna funcționare a întregului. De aceea, plecând de la selecție, pregătire, consecvență, alegerea repertoriului, a aparițiilor publice și multe alte aspecte, trebuiesc riguros analizate și implementate.

Finanțare

Corul de copii și tineret Bravissimo, ca orice altă entitate, are nevoie de finanțare pentru a putea face performanță. Fiind vorba despre un cor privat, finanțarea din partea statului este momentan inexistentă. Drept urmare, ne autofinanțăm prin contribuția membrilor( în mare parte părinții copiilor și tinerilor care fac parte din cor), dar și din donații, sponsorizări și din încasarile obținute în urma concertelor pe care corul le susține cu ocazia diverselor gale, lasări, aniversări, spectacole, etc. Acest buget astfel constituit, ne asigură plata spațiul necesar desfășurării activității de pregătire, achitarea personalului implicat în tot acest angrenaj, deplasările, filmările, înregistrările audio și alte lucruri fără de care nu am putea exista. Această nevoie de finanțare a dus la formarea unei comunități care se bucură de fiecare reușită a copiilor și tinerilor din Corului Bravissimo. Vorbim de acea stare în care fiecare contribuabil în parte este conștient că fără aportul lui nu se puteau realiza atâtea. Apare inevitabil și întrebarea: Ce poate fi mai încurajator decât să primești susținere conștientă și din tot sufletul din partea grupului? Să simți că ceea ce faci este corect și de perspectivă atât pentru tinerii artiști cât și pentru comunitatea din jurul lor.

Realizări

În cei șapte ani de activitate am participat la numeroase emisiuni TV și radio, am concertat în cele mai frumoase și impunătoare săli de concerte( Opera Română, Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Romexpo și altele ), am încântat audiența in cadrul celor mai selecte gale și recepții unde am fost invitați, am făcut nenumărate imprimări în studio, uneori la invitația unor artiști celebrii, am fost numărul 1 la toate concursurile și festivalurile la care am participat, am lansat propriile videoclipuri, etc. Dar cea mai mare realizare a noastră este prietenia și pasiunea care ne leagă. Este modul nostru de viață pe care îl iubim și încercăm să-l promovăm în comunitate ca un exemplu de reușită.

Familia “Bravissimo”

Putem spune că suntem o mare familie. O familie cu mulți copii, părinții, bunici, mătuși, unchi, verișori, prieteni pe de-o parte și pe de altă parte, noi cei care am avut privilegiul de a unii destinele acestor minunați oameni. Familia noastră este “Bravissimo” și este deschisă oricărei persoane care se identifică cu virtuțile și valorile in care noi credem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here