Costumatiile reusite pentru serbare, un atu pentru ca cel mic sa se simta perfect in rolul interpretat

0
61

Ne amintim intotdeauna cu placere de copilarie si deseori rememoram diverse momente fericite din acea perioada minunata, cu bucuriile, jocurile ei  si lipsa grijilor de orice fel. Cu siguranta ne amintim entuziasmul si nerabdarea cu care asteptam serbarile, concursurile si petrecerile din perioada gradinitei sau a primilor ani de scoala, cand ne doream ca pe scena sa interpretam cat mai bine poeziile, cantecele  sau rolul avut intr-o piesa, imbracati in costumatii speciale, potrivite evenimentului si care sa ne faca sa ne simtim in centrul atentiei.

Ceea ce probabil ne amintim mai putin este efortul parintilor sau al bunicilor nostri de a pregati cu migala acele tinute in care noi trebuia sa stralucim la serbare. Pentru ca era intr-adevar o misiune dificila cea de a gasi materialele potrivite si apoi de a confectiona costumele potrivite rolurilor  interpretate, fie Alba ca Zapada, costum spiridus baiat, de printi, zane, costum craciunita, elfi, ingerasi,  fluturi, gargarite, broscute, ghiocei sau orice alt personaj de poveste din spectacolul pregatit. Iar rezultatul final nu era intotdeauna cel asteptat, tinand de talentul, imaginatia si maestria parintilor, pentru ca trebuiau sa improvizeze fiecare, neavand posibilitatea de a achizitiona tinutele speciale din magazin.

Intre timp, aceasta nu mai reprezinta o problema, iar piata de profil are suficiente variante pentru ca  cei mici sa isi intre in rol cat mai bine, cu ajutorul unor costumatii realizate special in ateliere, intr-o mare diversitate, fara a mai fi necesara implicarea parintilor in confectionarea acestora. Astfel, indiferent de specificul si prilejul evenimentului pentru copii, serbare la gradinita sau la scoala, carnaval, petreceri private, tematice, cei mici au la dispozitie tinute potrivite, atractive, inspirat accesorizate, dupa cum cere rolul interpretat sau in functie de personajul de poveste sau din benzi desenate cu care isi doresc sa se identifice la petrecere si in care se vor simti minunat si vor atrage admiratia celor din jur.

Parintii pot opta in acest sens la acele ateliere care realizeaza manual si cu atentie la detalii aceste costumatii speciale pentru copii, pot sa contribuie cu sugestii, iar materialele din care sunt realizate tinutele respective sunt de cea mai buna calitate, respectiv catifea, crepsatin, lycra, tul, bumbac, pentru ca cei mici sa se simta confortabil imbracati astfel, potrivite marimii lor si propriilor preferinte pentru anumite culori si modele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here