Cum alegem o pompa submersibila pentru putul forat in gospodaria personala?

0
10

Aceia ce doresc sa achizitioneze pompe submersibile de calitate ar trebui sa se orienteze spre cele comercializate de catre liderul mondial in domeniu BBC ELETTROPOMPE Italia, cu o vechime de peste 55 de ani in proiectarea si productia de asemenea echipamente de pompare pentru uz casnic si industrial.

Cand alegeti o pompa submersibila pentru uz casnic, de exemplu, mai precis o pompa pentru un put de mare sau medie adancime, incercati ca sa va faceti mai intai un plan legat de acest demers, sa va informati cat mai bine, iar de-abia dupa aceea sa transpuneti in practica sistemul de alimentare cu apa, in asa fel incat sa reduceti cat mai mult cu putinta ciclurile de pornire – oprire ale acestei pompe.
De ce este indicat sa faceti acest lucru?
Pentru ca o pompa submersibila are o durata de viata calculata nu in timpul de functionare propriu-zis (ore), ci in numarul de cicluri pornire – oprire.
Tocmai din acest motiv, pentru ca la fiecare oprire, pe decantor se depun particule rezultate din absorbtia apei potabile, firma italiana recomanda dotarea pompei respective cu un tablou de automatizare si protectie in cazul lipsei de apa (cu electrosonde de nivel), protectie la suprasarcina (in cazul in care se blocheaza pompa cu nisip sau alte impuritati), impotriva scurt-circuitelor, precum si pentru lipsa sau succesiunea de faze (pentru motoarele trifazate).
Clientii care au inteles cat de important este acest panou de protectie au ajuns sa se bucure de functionarea cu randament maxim si fara necesitatea unor reparatii capitalea pompei lor, achizitionate de la brandul BBC ELETTROPOMPE.
Un alt aspect de care cineva care vrea sa cumpere o pompa pentru putul forat in gospodaria personala, este cel al debitului.
Calculati cu multa grija care este necesarul real de apa pentru uz casnic de care aveti nevoie, nu cumparati pompa submersibila dupa cati litri intr-o unitate de timp ar putea sa va dea putul forat, deoarece, mai mult ca sigur nu veti avea nevoie in mod curent de atata apa!
Care este riscul de a cumpara o pompa submersibila care sa aiba capacitatea de a pompa o cantitate egala de apa cu aceea pe care putul respectiv vi-o poate furniza? Uzarea pompei mai rapida, din cauza numarului prea mare de cicluri de porniri si opriri.
Specialistii ne recomanda cu insistenta ca sa ne limitam la un numar cat mai mic de porniri – opriri in fiecare zi de utilizare a pompei submersibile, nu mai multe decat putem numara pe degetele de la o mana.

Chiar si cinci sunt deja prea multe cicluri de pompare! Doar asa putem sa protejam nu doar utilajul de pompare a apei potabile, ci si instalatia electrica de eventuale scurt-circuite ce pot sa apara cand ne asteptam mai putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here