Cum alegi casa de amanet ideala pentru tine?

0
2

Daca ai apelat pana acum macar o data la serviciile unei case de amanet stii deja ca este vorba despre o institutie financiara nonbancara ce iti poate oferi un imprumut contra unei garantii material. Cele mai multe case de amanet din Romania solicita ca garantie obiecte din aur – fie ele bijuterii, ceasuri sau monede – de 14, 16 sau 18 k, oferind un pret per gramul de aur.

Atunci cand ai nevoie urgent de bani, in numai cateva minute la orice casa de amanet Bucuresti poti incheia un contract de amanet in schimbul caruia primesti urgent suma de bani de care ai nevoie, doar pe baza buletinului. Fara adeverinta de salariat, fara dovada veniturilor, fara facturi de utilitati, fara niciun alt document, practic si rapid, astfel incat sa iti poti rezolva problema cat mai repede.

Atunci cand alegi o casa de amanet Bucuresti in care sa iti lasi ca garantie bunurile, prima conditie de care trebuie sa tii cont este credibilitatea si notorietatea respectivei case de amanet pe piata si sa verifici daca are licenta. O casa de amanet cu licenta pentru desfasurarea operatiunilor de acest gen reprezinta o garantie in plus ca bunul pe care il amanetezi se va afla in siguranta pe durata desfasurarii contractului si ca este protejat impotriva oricaror actiuni independente de tine: furturi, deteriorari, distrugeri, etc.

De asemenea, inainte de a semna contractul de amanet va trebui sa il citesti cu atentie, sa te asiguri ca esti in cunostinta de cauza deplin cu privire la taxe si comisioane si la termene. Majoritatea caselor de amanet incheie contracte pe termen de 30 de zile, cu calcularea dobanzii aferente.

Daca exista riscul de a nu putea plati datoria la finele celor 30 de zile, opteaza pentru o casa de amanet care sa iti ofere o perioada de gratie de 5 zile, sau care sa iti dea posibilitatea sa extinzi valabilitatea contractului, cu plata dobanzii aferente primelor 30 de zile.

Alege amanetul care iti ofera cele mai bune preturi de pe piata, pentru ca nu in toate casele de amanet vei gasi acelasi pret pentru gramul de aur. De asemenea exista si case de amanet unde se poate negocia si in care poti chiar sa obtii oferte mai bune decat cele afisate. Incearca sa obtii, asadar, din contractul tau cea mai buna afacere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here