Cum alegi ceasul de mana in functie de mecanismul sau?

0
3

Uneori atunci cand vrei sa cumperi ceasuri de mana te poti intreba daca vrei unul cu quartz sau unul mecanic. Aceasta intrebare apare indiferent daca te uiti dupa ceasuri de femei sau ceas barbatesc pentru ca mecanismele sunt cam la fel. Amandoua variantele au unele dezavantaje si unele avantaje si de foarte multe ori ele sunt trecute cu vederea pentru ca ne uitam in general la aspectul pe care il are ceasul. Conteaza mult cureaua pe care ceasul o are dar si modul in care el intra in general in armonie cu hainele pe care le folosim. De asemenea se tine mult cont de culoarea ceasului, tipul de afisaj, ce se afla pe cadran si de firma in cele din urma.

Sunt mult persoane care isi doresc sa ramana fidele anumitor firme si tocmai de aceea nu se gandesc la multe lucruri atata vreme cat ceasul e de la un brand preferat. In articolul acesta iti explicam mai multe cu privire la diferentele existente intre ceasul mecanic si ceasul cu quartz.

Daca esti pasionat de ceasuri si te intereseaza ce se afla mai departe de aparente si mai exact pe sub cadrane este important sa stii sa raspunzi la intrebarile esentiale si anume ce vei alege. Ceasurile mecanice sau cele automate si cele cu quartz sunt in categorii complet diferite chiar daca tie ti se par la fel.

Atunci cand este vorba despre ceasuri mecanice acestea te vor duce cu gandul la ceasul bunicului pe care el il invartea utilizand cheita seara de seara pentru ca acesta sa nu stea. Pentru ca noi avem deja un ceas cu quart care merge pe baterie nu mai trebuie sa il intoarem si ne miram mereu de ce batranii prefera sa se chinuie asa. Ei bine, bunicul stia ca atunci cand a ales un ceas mecanic a ales de fapt prestigiul, exclusivitatea si traditia, acestea fiind acalitatile pe care doar o simpla baterie nu ti le va oferi niciodata.

Un ceas mecanic este unul din cele mai vechi si este alcatuit din roti cu dinti, arcuri si suruburi si din mai multe elemente asemanatoare care lucreaza impreuna in armonie perfecta pentru ca tu pe cadran sa poti vedea ora.

Ceasurile automate sunt ceasuri mecanice care sutn descoperite mult mai tarziu pentru a te ajuta cu munca. Toate ceasurile acestea nu au nevoie sa fie intoarse manual pentru ca isi acumuleaza energia necesara pentru a merge prin miscarea manii tale. Pe langa toate elementele specifice unui ceas mecanic in ceasurile automatice gasesti si un rotor care atunci cand mana ta se misca prin greutate si intertie se invarte si tensioneaza un arc principa. Ceasul acesta a aparut pentru prima data in anul 1777.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here