Cum alegi un tester auto profesional?

0
6

Diagnoza auto profesionala se poate face de obicei intr-un service, acolo unde tehnicieni cu experienta pot detecta imediat orice probleme ale sistemelor principale ale masinii si le pot remedia. De multe ori insa soferii pot sa suspecteze prezenta unor probleme nu foarte grave sau isi doresc control asupra masinii ceva mai mult, asa ca au nevoie de solutii dedicate pentru a putea realiza aceste lucruri.

Un tester auto profesional este un device modern la purtator pentru diagnoza profesionala, se conecteaza imediat prin Bluetooth la masina, e nevoie doar de un telefon sau de o tableta cu Android pentru acest lucru.

Testerele auto pot face foare multe lucruri, pe langa diagnoza, sterg erori, dezactiveaza functii, activeaza module diverse intalate ulterior, verifica reglarea luminile auto, controlul sistemelor periferice, activeaza functiile vizuale, functii suplimentare.

Pentru a alege un tester auto profesional va trebui sa tineti cont de cateva sfaturi utile. Conteaza mult firma producatoare, de preferateste sa avem un tester de la branduri renumite, care au produs si in trecut testere si care le testeaza si le imbunatatesc periodic. Pe langa firma mai conteaza si pretul.

Nu luam testere prea ieftine pentru ca s-ar putea sa nu fie compatibile sau sa aiba probleme de accesare a anumitor sisteme integrate in masina noastra, s-ar putea ca diagnoza sa nu fie una corecta. Pentru comoditate se poate comanda online, livrarea e rapida, se aplica si reduceri, deci soferii sunt castigati.

Testerul auto se alege si in functie de modelul masinii, in pagina de produs gasiti detalii despre toate modelele compatibile, nu cumparati niciodata testerul daca nu va vedeti masina acolo. Atentie si la modul de conectare, la tehnologia Bluetooth, la tehnologia folosita de aplicatia asociata, aceste lucruri pot face diferenta intre un tester functional si unul care nu merge deloc.

Nu ar fi rau sa va documentati si despre functionarea in conditii reale a testerului, sa cititi comentarii si review-uri pentru a vedea daca tot ce spune producatorul chiar poate sa faca respectivul tester. Nu in ultimul ran testerul auto profesional trebuie sa aiba garantie cat mai mare, sa poata fi folosit indiferent de bordul masinii si de seria din care face parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here