Cum cumperi cel mai bun lavoar pentru baie

0
2

Tinand cont de posibilitatile de pozitionare, dar si de alte detalii, decizia de a cumpara cele mai bune lavoare baie trebuie luata pe baza unei analize amanuntite.

Tipuri de lavoare baie

Exista modele de lavoare baie cu picior, pentru perete, care pot fi incastrate sau sprijinite de masca. Pentru persoanele care au baile de dimensiune mare sau de dimensiune medie si care prefera cele mai elegante solutii, un lavoar cu picior este alegerea perfecta. Piciorul reprezinta un sistem pentru fixare si pentru sprijinirea cuvei lavoarului. Acesta poate sa fie intreg sau in forma suspendata. Piciorul suspendat are avantajul de a oferi posibilitatea utilizatorului de a curata sub el pentru ca baza nu este montata pe podea, ci este amplasata direct in perete.

In momentul in care este nevoie de o varianta mai usoara, recomandata pentru baile de mici dimensiuni se va alege un lavoar de perete, suspendat pe suporti din metal. Similar modelelor cu semipicior, acestea permit igienizarea usoara a spatiului, dar la unele piese sifonul pentru scurgere este vizibil si acest lucru va avea un impact nu tocmai pozitiv asupra aspectului baii. Este recomandat ca pentru aceasta varianta sa se cumpere sifoane cromate pentru ca au un aspect elegant, placut privirii.

Pentru spatiile publice si pentru baile din casele de lux sunt folosite chiuvetele incastrabile, care se monteaza in blaturi mari. Aceste blaturi tin loc de suport pentru mai multe obiecte destinate uzului in toaleta. Un blat realizat la comanda implica si costuri mai mari, insa un lavoar amplasat pe aceste blaturi poate avea orice forma sau dimensiune se doreste.

Persoanele care vor o solutie ieftina pentru o baie incapatoare, vor alege un lavoar care se monteaza pe masca. Acesta va functiona ca un mini dulap unde pot fi depozitate mai multe obicte ce pot fi folosite in baie si astfel, va fi economisit spatiul, iar persoana care il utilizeaza va putea sa il gestioneze mai bine.

Dimensiunile si capacitatea sunt importante. Sunt recomandate acele lavoare de dimensiuni mici si confectionate special pentru plasarea in colt in momentul in care baia are dimensiuni mici. In garsoniere sau apartamente care au doua camere, baia este in general mica. Persoanele care isi permit mai mult confort si au o baie mare pot sa isi cumpere fara nicio problema lavoare cu o capacitate medie sau mare.

Se vor lua in calcul dimensiunile piesei pentru ca utilizatorul sa fie sigur ca atunci cand piesa este inclusa in camera va permite un spatiu de minim 1 mp intre muchie si peretele care i se opune.

Intretinerea conteaza foarte mult si nu ar trebui sa implice precautii speciale. Singurele dezavantaje pot fi acelea ca lavoarul este vulnerabil la greutati mari si lovituri. Sunt recomandate materialele cum ar fi sticla de duritate mare, portelan, marmura sau alte optiuni rezistente, care pot preveni cu usurinta spargerea lavoarului la orice contact putin mai dur. Rezistenta este foarte buna la granit si marmura, insa aspectul nu este mereu unul perfect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here