Cum sa alegi candelabre pentru casa ta?

0
9

Candelabrele nu mai sunt demult dovada incontestabila a luxului ci, mai degraba o necesitate, mai ales daca ai o casa mare, cu pereti inalti, si vrei sa te bucuri de iluminat personalizat si eficient. Sa ai candelabre in casa aduce un plus de rafinament si lux incaperilor, creaza o atmosfera intima si o nota estetica desavarsita.

Indiferent de spatiul din casa sau apartament de care dispui, prin alegerea de candelabre moderne il pui in valoare, ii conferi eleganta si rafinament si te vei bucura de un iluminat care nu oboseste ochii. Pentru ca diversitatea de candelabre din magazinele de profil, dar si din online, iti poate da batai de cap, ca sa nu cazi in extrema kitsch-ului, iti oferim cateva sfaturi esentiale ce tin de selectie, astfel incat sa faci cea mai fericita alegere.

Designul candelabrelor

Candelabrele sunt structurate in trei tipuri de tendinte – clasic, modern si elegant. In alegerea unor candelabre care sa iti infrumuseteze casa, trebuie sa iei in calcul modul in care va fi decorata. Spre exemplu, pentru apartamentele noi, iti propunem o lustra de lux contemporana, cu forme simple. Pentru apartamentele cu design modern, cea mai buna optiune de candelabre este cea cu linii simple, din plastic sau metal – va crea impresia unei camere spatioase si foarte bine organizate.

Marimea pentru o lustra de lux

Dupa alegerea designului, un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este marimea candelabrelor. Pentru camerele cu inaltimi de peste 2,5 metri, iti recomandam candelabre de 80 de centimentri, iar pentru cele de 4/4 metri, unul de 66 – 70 de centimetri.

Cum sa alegi candelabre in functie de inaltimea camerei

O lustra de lux se alege in functie de aria camerei, in care inaltimea joaca cel mai important rol. Specialistii in design recomanda ca intre varful candelabrului si orice mobila din camera sa nu fie o distanta mai mica de 80 de centimetri. Pentru sufrageriile mari, de peste 20 de metri, se recomanda candelabre voluminoase, de lux, care sa ofere o nota de eleganta aparte.

Caracteristicile importante la o lustra de lux

Rama, numarul de surse de lumina si materialele folosite fac diferenta dintre candelabre de calitate si cele kitsch. In comert vei gasi o multitudine de candelabre realizate din metal, sticla, ceramica, lemn sau chiar plastic, insa modelul ales trebuie sa se integreze in designul intregii tale case.

Daca ai o locuinta moderna si vrei sa o pui in valoare, cel mai bine ar fi sa alegi candelabre din metal cromat sau auriu, cu rame colorate. Cele mai cerute modele de candelabre raman, insa, cele din ceramica sau metalice, mult mai rezistente, pe care se pot integra mai multe surse de lumina. Vei regasi, atat online, cat si la magazinele de profil, lustre de lux cu 4-6 surse de lumina, pana la 20 de becuri.

Ce buget ai disponibbil pentru achzitia unui candelabru

Pretul face diferenta intre calitate si rezistenta. Daca ai ales un candelabru pentru iluminatul unei camere, asigura-te ca este de calitate si ca nu se va scurtcircuita. Cand iti decorezi casa, o lustra de lux este o investitie pe termen lung, atat in estetica, dar mai ales in functionalitate. De preferat, alege modele de candelabre cu un consum redus de energie, pe care se pot aplica becuri LED de ultima generatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here