Cum sa organizezi o petrecere aniversara de neuitat pentru copii?

0
2

Fiecare aniversare a copilului reprezinta un moment important si il aduce an de an cu un pas mai aproape de devenirea lui ca adult. Iar marcarea acestei zile speciale din viata copilului este o preocupare fireasca a parintilor, care se vor stradui sa organizeze un eveniment memorabil pentru sarbatorit si vor pune la bataie toata inspiratia si creativitatea de care pot da dovada, pentru ca cel mic sa aiba parte de o aniversare fericita, plina de surprize si inconjurat de iubirea parintilor sai.

Bineinteles, la fiecare aniversare a copilului se va tine cont de varsta lui, de modul cum intelege el un astfel de moment. Daca in primii ani de viata, marcarea aniversarilor tin in totalitate de deciziile parintilor, se limiteaza la un moment festiv, insotit de tort, cu lumanarele, cadouri pentru cel mic si invariabil imortalizarea celor mai frumoase ipostaze care isi vor gasi locul de cinste in albumul familiei, cand este vorba despre copiii aflati la varsta gradinitei, care deja socializeaza in mare masura, au tovarasi de joaca, lucrurile se schimba, iar sarbatoritii au deja suficiente preferinte de care trebuie tinut cont si deci trebuie implicati in organizarea evenimentului.

Astfel, o idee in acest sens este alegerea unei petreceri gen carnaval, in cadrul careia toti invitatii sa vina costumati in diverse personaje de poveste, inspirate din anotimpuri,  sau eroi din desenele animate preferate. Astfel, casa se va umple de culoare, muzica si veselie pentru cateva ore, cu micii  petrecareti in costum Greiere de baiat, in zane, printese, printi, costum Soricica de fata, gargarite, fluturi, flori, pisicute sau clovni, iar atmosfera de basm va fi una de neuitat pentru toti invitatii.

De asemenea, camera in care are loc petrecerea trebuie decorata festiv, cu baloane si ghirlande colorate, nu vor lipsi confetti, alaturi de alte surprize gandite din timp de parinti, spre deliciul sarbatoritului si al invitatilor sai.

Un alt element important este si meniul ales pentru aniversare. Acesta trebuie gandit astfel incat sa ii incante pe cei mici prin aranjamente atractive, haioase, prezentat in farfurii si platouri colorate sau avand imprimate imagini cu personajele lor preferate. Mancarurile din meniu trebuie sa fie unele specifice alimentatiei corecte pentru copii, in niciun caz unele care sa le provoace indigestii si alte stari neplacute. Totodata, dulciurile este bine sa fie unele facute in casa, cu ingrediente de buna calitate, iar sucurile servite sa fie unele naturale si proaspete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here