Cum sa-ti faci drob de pui ca la mama acasa in cateva minute?

0
10

Drobul de pui este printre cele mai simple si mai gustoase preparate din bucataria traditionala. Se face rapid, nu ai nevoie de multe ingrediente, se poate servi si in zi de sarbatoare sau ocazional, e satios si are niste arome care nu au cum sa te lase indiferent.

Pe langa faptul ca e slab, e usor de digerat si arata foarte bine pe farfurie, drobul de pui este si un preparat care iti permite sa experimentezi, sa iti permite sa vezi cat de indemanatic esti in pregatirea lui, destul de minutioasa ce-i drept.

In caz ca nu ai incercat niciodata pana acum asa ceva reteta pentru drob de pui este foarte simpla si e gata in doar 90 de minute. Ai nevoie de ficat de pui, pipote si inimi, cam un kg, 5 oua fierte, 3 oua crude, ceapa verde, doua legaturi, ceapa normala, doua sau trei, tocate marunt, o legatura de patrunjel si usturoi, doi catei gata curatati, doua linguri de ulei, sare si piper si binenteles ienibahar. Dupa ce se spala tot ce e de la pui se toaca ceapa, patrunjelul, se curata si se taie usturoiul, se fierb bine ouale si se decojesc. Separat se fierb organele, se scurg bine cand au fiert, se maruntesc la final prin masina de tocat.

Urmeaza calirea cepei in ulei, pana la inmuiere, se amesteca toate ingredientele anterioare, ficatei, pipote, inimi, usturoi, ceapa calita, cruda, ulei, patrunjel in bol, se pune sare si piper, ienibahar.

Peste toate se pun ouale crude. In cuptorul preincalzit se pune o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna compozitia, ouale fierte se pun de-a lungul compozitiei, se apasa pentru a iesi aerul, ouale se acopera cu restul de compozitie, se niveleaza. 45-60 de minute se lasa la cuptor pana la rumenire, dupa care se scoate si se lasa la racit, se feliaza.

Si asta e toata reteta pentru drob de pui, dupa cum vezi e foarte simpla si nu ai nevoie de prea multa pricepere sa o faci. Gustul e deosebit, se poate manca foarte bine la mic dejun sau ca aperitiv, poate impreuna cu un fel de mancare principal, depinde de fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here