Cum sa transformi dormitorul in spatiul ideal pentru odihna?

0
2

Ai constatat, dupa mai multi ani de la ultima lucrare de amenajare a locuintei tale, ca atmosfera din dormitorul tau nu mai este asa cum ti-ai dorit, chiar daca in general piesele din dotarea acestei incaperi sunt inca intr-o stare buna si au fost alese candva dupa stilul si preferintele tale. Desi consideri ca nu a venit momentul pentru o noua runda de lucrari de amploare cu privire la reamenajarea intregului apartament, din considerente financiare sau doar din cauza programului foarte incarcat care nu-ti permite alocarea unei perioade suficiente pentru un asemenea demers, in privinta camerei in care te retragi seara pentru odihna simti ca schimbarile trebuie efectuate cat mai curand.

Si pentru ca ceea ce iti doresti cel mai mult este reinnoirea acestui spatiu astfel incat sa-ti ofere un plus de relaxare si intimitate, fara ca acest lucru sa presupuna schimbarea totala a dormitorului, te vei orienta doar catre acele piese care vor avea rolul clar de a-ti indeplini aceste cerinte. Astfel, dorinta de a obtine aceea zona de confort, care sa „te imbratiseze” imediat cum ai ajuns in dormitor, te va determina sa decizi care elemente iti vor fi de ajutor in acest sens.

Poti sa iei in calcul schimbarea usii, alegand un model dintre acele usi de interior de calitate, care pe langa un design atractiv, intr-o nuanta calda, odihnitoare, poate indeplini o functie esentiala pentru aceasta incapere, respectiv aceea de a asigura intr-o buna masura protectia fonica, astfel incat zgomotele din exterior sa fie diminuate, iar orele de somn sa fie intr-adevar odihnitoare.

De asemenea, un rol important in crearea unei atmosfere linistitoare in dormitor il are si modelul de perdele ales pentru aceasta incapere. Pe langa functia lor de infrumusetare a camerei, acestea pot contribui la formarea atmosferei relaxante, calde. Vor completa cu succes intimitatea si senzatia de spatiu primitor si care indeamna la odihna dupa acumularea oboselii din timpul zilei, in special atunci cand optam pentru perdele lungi, diafane, din voal, din dantela sau alte materiale fine, care sa atinga pardoseala.

Atmosfera relaxanta poate fi completata si prin alegerea unui corp de iluminat discret, iar alaturi de sursa de lumina principala, pozitionata central, o veioza cu un design atractiv este ideala in dormitor, asezata pe noptiera, pentru serile in care, inainte de culcare, alegem sa citim cateva randuri dintr-o carte. Acoperirea patului cu cuverturi din tesaturi naturale, moi si comode, in culori calde, cateva perne decorative, precum si ghivece cu flori ornamentale, cu efect relaxant, toate vor aduce acea schimbare benefica in dormitorul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here