Cum sa va pregatiti pentru o calatorie lunga cu masina

0
7

Intr-o zi, prietenii de familie va suna si va intreaba daca vreti sa faceti o calatorie cu ei. Voi spuneti da, va ganditi ca o sa impachetati cu entuziasm si apoi va intrebati prietenii cum ajungeti acolo… Daca spun ca mergeti cu masinile, ar fi bine sa fiti gata pregatiti inainte de plecare!

Pregatiti-va inainte de calatorie
Faceti liste cu o saptamana sau doua inainte de calatorie. Aflati ce se va intampla in valiza dumneavoastra si faceti o alta lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faceti inainte de calatorie. Aceasta trebuie sa includa, pentru ca e vorba de o calatorile lunga cu masina, o verificare a masinii. Autoturismul trebuie sa fie in perfecta stare, de aceea o vizita la mecanicul dumneavoastra este recomadata cu tarie. Ideal ar fi sa mergeti impreuna cu prietenul si cu ambele masini, sa verificati anvelopele, uleiul, motorul si ce mai trebuie, precum
baterii auto, franele si asa mai departe. Daca acumulatoarele dau semne ca s-ar putea sa cedeze pentru ca sunt vechi, bateriile bosch sunt o solutie excelenta. Nu vreti sa aveti probleme pe drum!. Acest lucru va va ajuta sa fiti mai putin stresati, deoarece totul este scris pe hartie si veti fi mai putin probabil sa uitati ceva.

Asigurati-va ca aveti toate lucrurile de care aveti nevoie i calatorie, inclusiv lucruri care sa va distreze pe voi sau pe copiii mici. Daca aveti un DVD player portabil, asigurati-va ca totul este configurat in masina cu o noapte inainte, deoarece aceasta va economisi timp mai tarziu.

Incarcati electronicele. Chiar daca aveti un incarcator de masina, va fi mai usor sa stai pe spate cu telefonul decat sa fie incurcat cu un cablu al telefonului sotiei.
Vorbeste cu prietenii care cu mergeti inainte de calatorie.Asigurati-va ca aveti totul planificat. Stabiliti o ora pentru opriri de odihna si cand sa schimbati viteza de deplasare.
Daca sunteti unul dintre persoanele care vor conduce, creati un program pentru a afla cine conduce cand si unde.

Planificati cand veti face opriri de odihna si pentru cand veti opri ca sa mancati.
Asigurati-va ca ati rezervat facut rezervari la hotelul dumneavoastra cu doua sau trei zile inainte de a ajunge la destinatie pentru a va asigura de disponibilitatea cazarii.

Luati o valiza sau un sac de voiaj suficient de mare. Nu vreti sa va bagi toate bagajele in plase, claie peste gramada. Impachetati valiza cu cateva zile inainte de calatorie. Acest lucru va ofera timp sa va ganditi la adaugarea de lucruri sau la scoaterea lucrurilor si, in general, va va face mai putin stresati inainte de calatorie.

Impachetati totul confortabil
Impachetati o punga suplimentara “purtatoare cu de toate”. Aceasta ar putea include unele carti, divertisment electronic (jocuri portabile, mp3 playere, laptopuri, DVD-uri in cazul in care masina are DVD player sau luati unul cu voi.), gustari neperisabile (cum ar fi biscuiti, conserve) si bauturi daca aveti un racitor . Luati tot ce aveti nevoie pentru a va simti confortabil, dar fara a exagera.
Luati niste carti cu voi. Cartile reprezinta o modalitate buna si usoara de a petrece timpul in masina cand nu conduceti. Puteti lua, de asemenea, reviste sau cd-uri cu muzica preferata.

Verificati totul ultima oara inainte de a pleca.
Asigurati-va ca toata lumea a folosit baia, ca aveti bani pentru benzina, cazare si cheltuieli neprevazute, ca exista metode dedivertisment in masina, si ca nimic din ce va trebuie nu a mai ramas in casa. Verificati apa, gazele, usile si ferestrele, incuiati usa si… drum bun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here