Cum te scapa de stres tuburile LED potrivite

0
5

Pe 22 octombrie 1879, Thomas Edison testa primul sau bec incandescent functional iar acesta a funcționat timp de 13 ore si jumatate. Astazi becurile LED au o durata de viata de pana la 15.000 de ore. Si, in plus, au grija de ochii tai!

Noile tipuri de LED de mare putere SMD 3528 si SMD 5050 fac acum posibila inlocuirea vechilor tuburi fluorescente cu tuburi cu LED. Realizand o economie de pana la 40% fata de tuburile clasice, fara starter sau balast, timp de incalzirea sau palpaire fac din noua generatie de tub LED solutia ideala pentru iluminatul casnic si cel operational – scoli, spitale, centre comerciale, hoteluri.

Orice sursa de lumina, fie ca este un bec cu incandescenta sau un LED, are un anumit efect asupra culorilor. Acest efect este calculat in functie de indicele de redare a culorii, o scala de la 0 la 100, unde 100 este indicele luminii naturale.

Pentru o functionalitate optima

Stiai ca tuburile LED te pot ajuta sa scapi de stres? LED-urile de calitate indoielnica palpaie atunci cand sunt aprinse. Chiar daca aceasta palpaire nu este vizibilă ea poate genera efecte negative pentru sanatatea si confortul tau.

De aceea ai nevoie de asemenea tuburi de calitate. Stilul de munca modern, in echipa, mobil, necesita noi solutii de iluminat. De aceea proiectarea unui sistem de iluminare pentru functionalitate optima si atractia estetica necesita o cunoastere a diferitelor tipuri de iluminat moderne disponibile si tipul de impact care le au.

Cand vei alege corpurile de iluminat pentru cladirea ta, spre exemplu, poti opta pentru unele conventionale sau cu LED si trebuie sa ai in vedere mai multi factori. Cum ar fi durata de viata: cu cat corpurile de iluminat trebuie inlocuite mai rar, cu atat scad costurile de mentenanta.

Cele mai sanatoase becuri

Lucrurile devin mai simple, daca alegem becuri smart, cu LED, in locul solutiei clasice reprezentate de becurile incandescente si chiar si in locul becurilor economice.Unele becuri cu tehnologie LED pot emite o varietate de culori si permit reglarea temperaturii de culoare, de la cald, la rece.

Datorita acestei flexibilitati, care ne permite sa obtinem usor o lumina potrivita pentru citit, dar si pentru ca nu folosesc gaz, ca cele economice, ledurile pot fi considerate cele mai sanatoase becuri. Au, in acelasi timp, avantajul unei durate de viata indelungate, care justifica in mare parte investitia.

Inca de cand a descoperit focul, omul a avut parte de lumina artificiala. De atunci, el a continuat sa-si imbunatateasca sursele de lumina artificiala, pentru ca activitatile sale sa nu depinda exclusiv de lumina soarelui.Vremurile edisoniene au trecut, iar becurile au evoluat maxim, aducand in viata noastra evolutia – in domeniul electricitatii. Daca lumina naturala este un element esențial vietii, lumina artificială este inventia care l-a ajutat pe om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here