De ce amenajarea inteligenta a casei porneste si de la mocheta

0
16

Poate suna bizar, dar in cadrul noului context al amenajarilor inteligente (care nu includ numai “detaliile” tehnogice) ale caselor, birourilor, etc., totul poate porni si de la lucruri precum…mocheta!

Primul dintre elementele care influenţează mocheta este materialul din care e este facuta. Iar daca vrei o mocheta personalizata Home Expert Magazin reprezinta o alegere inteligenta Aici poţi să te orientezi spre materiale precum lana tesuta ori poliamida, materiale al caror model poate fi ales din imprimare sau din insasi structura mochetei. Posibilităţile de design nu se opresc aici. Aceasta deoarece printre structuri şi textur pot fi gasite modele tufted, din velour, saxony, buclate sau frize. Fiecare dintre ele fiind destinată unui anumit stil arhitectural sau coloristic. Practic, ai de ales si intre fibre naturale de origine animala sau vegetale.

Mai multe posibilitati

Ca sa alegi o mocheta de interior de calitate trebuie să iei in calcul si destinatia spatiului. Mai mult, modelele de mocheta au, printre specificatii, si gradul de confort oferit. De exemplu, daca cineva doreste sa renoveze – ne referim strict la amenajare interioara – o cladire destinata afacerilor trebuie sa stii ceva important. Pentru asa ceva ti se pun la dispoziţie modele premium, precum cele tesute din lana Axminster de la Home Expert Magazin (ori alte modele tot de aici). O categorie speciala cum e cea a spaţiilor de birouri necesita, printre altele, mocheta in dale, care ofera in plus izolare termica si fonica.

Atunci cand vrei sa cumperi o mocheta esti in fata mai multor posibilitati. Ce ţin de tesaturi, structuri de material, confort, paleta coloristica, rezistenta si model. Decizia potrivita iti va fi mai la indemana in caz ca ai ales Home Expert Magazin.

Micile detalii

De asemenea, vorbind tot despre cazul amenajarii unei cladiri de afaceri, exista – daca nu stiati – o clasificare a mochetei in functie de traficul (in functie de trafic se determina perioada de uzura a mochetei) din incaperea in care urmeaza a fi montata. Astfel, pe piata exista urmatoarele variante: trafic rezidential, trafic mediu si intens. Tot daca nu stiati: mochetele pentru uz casnic sunt realizate din materiale mai fine, pentru a asigura un grad mai ridicat de confort.

Specialistii in domeniu sunt cei care evidentiaza, printre multe alte indicatii, ca ar fi o mare greseala ca, atunci cand vrei sa iei mocheta pentru un spatiu destinat afacerilor sa te focalizezi pe o mocheta groasa. Aceasta e mai potrivita pentru o camera destinata copiilor decat pentru ceea ce ai ales tu sa faci. Desigur, aspectul, gradul de confort si rezistenta in timp sunt diferite. Insa daca ai grija si faci alegerile potrivite sigur te vei descurca. Pare complicat, dar numai asa vei reusi sa realizezi ceva adevarat special, respirand modernism prin fiecare piesa de decor de fapt.

Una dintre lectiile unei amenajari potrivite este si aceea ca o amenajare inteligenta a casei nu presupune numai grija pentru dotarile tehnologice, ci si acea grija speciala pentru “micile detalii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here