De ce este nevoie sa angajezi un electrician profesionist

0
4

Cei mai multi dintre noi suntem constienti de importanta angajarii unui electrician pentru a realiza o noua instalatie electrica sau pentru a face o operatiune electrica importanta. Dar este intotdeauna necesar sa apelam la un electrician sau putem efectua si singuri niste lucrari electrice minore? Raspunsul este clar. Indiferent cat de mare sau mica ar putea fi interventia, daca este vorba de cabluri electrice, este o slujba a electricianului.

Exista trei motive intemeiate pentru care trebuie sa angajati un electrician:

  1. Electricitatea este periculoasa. Singurul motiv pentru care electrocutarile si incendiile electrice nu sunt mai frecvente se datoreaza expertizei unor electricieni instruiti.
  2. Este ilegal sa va efectuati singur lucrarile electrice, mai ales daca locatia este destinata publicului larg, cum ar fi gradinite, scoli, magazine, institutii etc.
  3. Daca nu aveti un certificat de conformitate de la un electrician licentiat, va puteti confrunta cu probleme grave mai tarziu, atunci cand va vindeti casa sau daca se produce un accident cauzat de lucrarile electrice.

Nu trebuie sa angajezi orice electrician. Trebuie sa angajezi un electrician licentiat. De fapt, doar electricienii calificati si licentiati au dreptul legal la titlul de „electrician”. Inainte de a angaja orice electrician, cereti-le sa va arate licenta (atestatul). Daca detin o licenta curenta de electricieni, este cea mai buna asigurare ca sunt calificati.

Un electrician trebuie sa aiba asigurare

In marea majoritate a cazurilor, un electrician licentiat va detine toate asigurarile necesare de care are nevoie pentru a se proteja pe ei insusi si pe clientii lor in cazul producerii unui accident. Cu toate acestea, este intotdeauna o idee buna sa intrebati ce acoperire are asigurarea electricianul inainte de a-i permite sa lucreze in locuinta dumneavoastra. Un electrician cu reputatie va respecta cererea dvs., deoarece este in interesul reputatiei lui.

Tine minte, electricitatea este extrem de complicata si periculoasa. O interventie realizata de un amator poate provoca conexiuni slabe ale cablurilor electrice, circuite supraincarcate si impamantare defectuoasa, ceea ce ar putea fi periculos pentru siguranta casei dvs. si a celor dragi.

Oricat ar parea de simple la prima vedere, multe din operatiunile pe care trebuie sa le efectuezi asupra instalatiei electrice pot duce la declansarea unor probleme grave daca nu ai un minim de cunostinte in domeniu. De aceea, este indicat sa apelezi la un electrician profesionist pentru: probleme legate de nefunctionarea intreruptorului electric, inlocuirea sau montarea de corpuri de iluminat, instalarea unei sigurante automate care sa intrerupa alimentarea in momente critice, realizarea unei noi instalatii electrice sau schimbarea ei (fie ca vorbim despre cele din interiorul casei sau de cele din aer liber) etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here