De ce sa optezi pentru panourile solare?

0
7

Din ce in ce mai multi oameni isi indreapta atentia catre o sursa alternativa de energie regenerabila, inepuizabila, energia solara. Energia solara permite oamenilor sa isi incalzeasca locuinta, sa asigure apa calda menajera si sa reduca nivelul poluarii la nivel global, tehnologia inovatoare fiind pe placul multor clienti la acest moment care se orienteaza mai mult catre conceptul de “casa verde”.

Pentru a beneficia de toate avantajele razelor soarelui in gospodarie, omul modern este invitat sa isi monteze panouri solare si sa faca diferenta intre consumul de dinainte si dupa alegerea facuta. Care sunt avantajele montarii panourilor solare si mai ales ce beneficii aduce un panou pentru apa calda in locuinte?

Economii financiare considerabile

Instalarea panourilor solare reprezinta o solutie financiara eficienta pentru ca aduce o reducere considerabila a costurilor pentru facturile de energie. In plus, utilizatorul va avea independenta energetica la inceput partiala, apoi totala, nemaifiind obligat sa plateasca serviciile unui anumit furnizor de energie care periodic poate creste tarifele.

Energia solara nu este ieftina ci este gratuita si in Romania, o tara cu un climat propice pentru instalarea in gospodarii de panouri solare, verile fiind foarte calduroase si iernile blande, astfel incat aceasta ramane o solutie de viitor pentru toti locuitorii care pun accent pe economie.

Principiul de functionare al panourilor solare este simplu

Panourile solare functioneaza pe baza unui principiu simplu si usor de inteles: radiatia solara este transformata in caldura. Apa calda obtinuta poate fi folosita ca si apa calda menajera sau ca si agent termic pentru prepararea apei calde menajere in acumulator. Radiatia solara este o sursa principala de apa calda pentru orice locuitor care hotaraste sa investeasca in cel putin un panou pentru apa calda sau mai multe panouri solare.

Cantitatea de energie produsa de panourile solare

In functie de dimensiunea panoului, de eficienta celulelor solare si de cantitatea de radiatie la care este expus, cantitatea de energie poate fi mai mare sau mai mica. Panourile solare se gasesc in mai multe dimensiuni, astfel incat fiecare client in parte poate opta pentru produsul dorit in functie de marimea gospodariei si numarul de locuitori. Cantitatea de radiatie solara care influenteaza functionarea panourilor solare difera in functie de anotimp, majoritatea acestor dispozitive fiind prevazute cu circuite de racire si solutii anti-inghet.

Accesorii necesare pentru functionarea in parametri optimi a panourilor solare

Pentru buna functionare a panourilor fotovoltaice de tip off-grid clientii vor avea nevoie de o baterie de acumulator pentru livrarea energiei in lipsa luminii solare, de un regulator de tensiune pentru a preveni supraincarcarea bateriei, de un dispozitiv de masurare si de deconectare. In plus, panourile solare trebuie intretinute in mod corect pentru a functona in parametrii optimi cu ajutorul unui kit de curatare complet dar si apeland la servicii profesionale ori de cate ori utilizatorii constata ceva in neregula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here