Filtre pentru utilajele de constructii

0
7

In prezent se fabrica filtre pentru utilaje de constructii tot mai performante, in scopul de a face fata cerintelor antreprenorilor care vor o fiabilitate cat mai mare din partea echipamentelor de lucru, pentru o productivitate a muncii sporita.

Filtrele pentru utilaje constructii sunt la fel de necesare pentru acestea, precum sunt necesare filtrele de apa sau filtrele pentru purificarea aerului in cazul oamenilor.

De aceea si oferta comerciantilor este vasta: filtre combustibil, filtre ulei hidraulic, filtre transmisie, filtre aer primar, filtre aer secundar, filtre combustibil separator si lista ramane deschisa.

Exista multi producatori internationali de filtre pentru diversele autovehicule si utilaje industriale.

Filtrele se impart dupa domeniul in care autovehiculele si utilajele industriale functioneaza (rularea pe drumurile publice, utilizarea in agricultura, in constructii, etc), dupa zona in care isi desfasoara activitatea (daca are mult praf si alte particule grosiere sau nu, daca turatia motorului si incarcatura sunt mari sau nu, daca au o fiabilitate crescuta sau nu) deoarece, daca echipamentele utilizate de catre muncitori prezinta o functionare defectuoasa, ele pot cauza pagube prin intarzierea lucrarilor sau, mai grav, chiar accidente de munca.

Cine n-a auzit, de exemplu, de vestitele filtre Komatsu?

Antreprenorii de utilaje de constructii stiu ca, precum in orice alt domeniu, calitatea este cel mai mare factor de mentinere a unui randament inalt al acestora.

Totusi, pe piata exista trei categorii de filtre pentru utilaje de constructii: originale, echivalente cu cele originale si echivalente „no name”.

Cum recunoastem un filtru original?

Simplu! Trebuie sa aiba logo-ul producatorului de motoare si, precum va imaginati, sunt cele mai scumpe, data fiind si calitatea lor, care respecta perfect cerintele de natura tehnica ale producatorului motorului utilajului respectiv.

Niciodata, spre exemplu, niste filtre Caterpillar originale nu vor fi egalate ca parametri de unele echivalente sau „no name”.

Ce-i drept, filtrele echivalente cu cele originale au si ele o calitate apropiata de cele din prima categorie – Premium, dar exista totusi mici diferente, chiar daca unii le prefera pentru ca le pot achizitiona la un pret ceva mai mic.

In orice caz, filtrele pentru utilaje de constructii din cea de-a treia categorie, provenind de la producatori „no name” trebuie evitate pe cat posibil, pentru ca pot sa provoace mari pagube echipamentelor de productie.

Se pot achizitiona inclusiv online filtre pentru echipamentele industriale, precum si uleiuri si kit-uri complete de revizii formate din filtre si uleiuri pentru utilaje de constructii.

Pe net exista distribuitori seriosi care va stau la dispozitie in acest sens cu produsele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here