Ghete de fotbal pentru amatori și profesioniști

0
10

În vânzare, pe site-urile de profil, puteți găsi un număr imens de modele de ghete fotbal online, provenind de la branduri celebre sau mai puțin vestite, fabricate din diverse materiale – de la cele sintetice până la tipuri de piele naturală foarte scumpă, cu și fără crampoane.

Materiale de top pentru fabricarea ghetelor de fotbal

Durabilitatea, rezistența la uzură și confortul la joc sunt date în proporție covârșitoare de materialul din care se face respectiva pereche de încălțăminte sportivă.

Pielea sintetică (ecologică) este cel mai adesea folosită pentru modelele ieftine de ghete de fotbal. Deși sunt în mare măsură inferioare calitativ unor perechi de ghete de piele de marcă, cererea pentru încălțămintea cu preț mic este destul de mare, în special în rândul sportivilor amatori, care joacă fotbal cu prietenii și colegii de școală ori de la job, pentru a se relaxa.

Pielea sintetică are, ce-i drept, niște avantaje ce nu pot să fie ignorate: este foarte durabilă, rezistentă la deformare și impermeabilă. Aceste elemente se adaugă la costul lor, mult mai accesibil, comparativ cu acela al unor perechi de ghete de fotbal din piele naturală.

Poliuretanul este un polimer sintetic practic și ușor, utilizat pe scară largă la încălțămintea sport, inclusiv la confecționarea unor  ghete pentru fotbaliștii amatori. Este un material durabil, rezistent la îngheț (deși… cine joacă fotbal de plăcere la minus 5 sau 10 grade Celsius?) și relativ ieftin. Ghetele din poliuretan nu iau apă, dar, nici nu respiră, așa încât nu oferă cine știe ce confort la purtare. Precum se cunoaște, degeaba un articol de încălțăminte sau îmbrăcăminte este impermeabil, dacă această calitate nu se împletește și cu respirabilitatea.

Ghete de fotbal din piele naturală, cea mai potrivită alegere pentru aceia cu buget mare

Pielea naturală este cel mai bun material de confecționat încălțăminte sport, inclusiv ghete de fotbal. Prețul este însă pe măsura calităților pe care le are. Este o alegere bună pentru jucătorii profesioniști de fotbal sau pentru acei amatori care își permit să investească o sumă destul de mare într-o pereche de încălțăminte pe care o vor folosi doar pe terenul de fotbal, la miuțele cu amicii sau colegii de serviciu (cel mai des corporatiști ce joacă fotbal o dată pe săptămână). 

Chiar și tipuri de piele naturală diferă, cea mai scumpă din care se confecționează ghete de fotbal fiind cea de cangur, iar cea mai accesibilă pielea de vițel.

Indiferent de animalul de la care provine respectiva piele naturală, ea are avantajul că este respirabilă, astfel încât picioarele se vor simți bine astfel încălțate, deoarece nu vor transpira, indiferent de nivelul efortului depus pe terenul de joc.

Se știe că încălțămintea din piele naturală are niște calități deosebite în privința elasticității, deoarece se mulează perfect pe picior, fapt ce oferă fotbalistului, fie el amator sau profesionist, confortul necesar și capacitatea de a controla mingea în timpul partidei. Restul depinde de talentul jucătorului la fotbal, care încălțat cu o asemenea pereche de ghete nu va putea ca să mai dea vina pe încălțăminte dacă nu preia balonul rotund așa cum ar trebui sau ratează exasperant o lovitură de pedeapsă.

O pereche de ghete de fotbal din piele naturală are totuși, în afară de proprietățile deosebit de bune și o serie de minusuri destul de importante: se uzează mai repede decât cea din piele ecologică, se poate umezi pe un teren impropriu de joc, băltind de apă, iar prețul lor nu este chiar la îndemâna (mai bine spus… piciorul!) oricărui jucător de fotbal, chiar dacă vrea să cumpere o astfel de încălțăminte online, de pe un site ce comercializează articole sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here