Hidroforul, un echipament specific pentru gospodăriile rurale

0
8

Instalarea unui hidrofor este o soluție foarte bună pentru gospodăriile particulare din mediul rural.

În zilele noastre nevoia de apă menajeră este mai mare decât oricând. Iar a folosi pentru activitățile casnice apă din sursele subterane sau chiar apa pluvială este o excelentă idee pentru a reduce costurile.

Se pot utiliza în acest sens pompe de apă manuale sau electrice sau, de ce nu, pentru  obținerea unei presiuni suficiente acțiunii de a conduce apa prin conducte în casă, hidrofoare.

De ce să instalați un hidrofor?

Acest echipament gospodăresc este dotat cu un rezervor care permite a avea la dispoziție apa necesară permanent, o parte din ea inclusiv fără pornirea hidroforului. Cam o treime din conținutul rezervorului poate să fie utilizat în acest fel.

Ideal pentru grupurile sanitare sau chiar pentru mașina de spălat, acest volum de apă, ușor de obținut, este extrem de apreciat de către consumatori.

Funcționarea hidroforului se poate face automat, prin integrarea unui comutator de presiune. El este protejat împotriva defecțiunilor, dacă nu mai există apă în rezervor, acest dispozitiv oprindu-se automat.

Hidrofoarele moderne au un întrerupător de circuit termic care evită problemele ce pot apărea dacă temperatura apei este de peste 35 de grade Celsius sau prea rece.

Unele hidrofoare dispun inclusiv de sisteme contra bulelor de aer, ceea ce face ca să fie eliminată această problemă existentă în țevi, știut fiind că bulele generate în timpul filtrării lichidului pot ca să conducă la dificultăți în buna funcționare a echipamentelor, determinate de presiunea apei.

Un hidrofor prin definiție trebuie amplasat lângă un puț sau un rezervor.

Categorii de hidrofoare:

  • hidrofoare cu rezervor;
  • – hidrofoare fără rezervoare.

Hidroforul cu rezervor

O pompă trage apa din fântână sau rezervor și o conduce într-un rezervor special.

În funcție de apa pompată volumul burdufului crește și comprimă o pernă de aer.

După umplere, apa este condusă prin țevi. Pe măsură ce rezervorul se golește, deoarece cererea de apă e prea mare, scade și presiunea în rezervor, până la oprirea pompării/circulației apei prin conductele respective.

Hidroforul fără rezervor

Apa din puț sau rezervorul autonom nu trece printr-un recipient al hidroforului, ci merge direct la robinet.

Acest tip de echipament de pompare al apei are un regulator de presiune: pompa se oprește automat dacă nu mai este alimentată.

Avantajul achiziționării unui asemenea model de hidrofor este acela că se economisește spațiu, nemaiexistând un rezervor anexat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here