Invata mate jucand jocuri matematice

0
21
jocuri matematice

Pentru unii copii, a invata matematica poate fi dificil. Sa invete teoreme poate fi coplesitor, intrucat matematica are propriul limbaj. Atunci cand elevii sunt relaxati ei pot fi mai deschisi procesului de invatare, mai ales atunci cand vine vorba de matematica. Atunci cand teoria se poate sparge in lectii mai mici, usor de digerat, acestea pot fi invatate la perfectie mult mai usor. Folosirea jocurilor poate transforma procesul de invatare a matematicii mult mai placut si poate accelera intreg procesul de invatare.

Poate suna ciudat la inceput, dar este adevarat ca jucand chiar si 2-3 jocuri matematice cu prietenii sau rudele poate imbunatati dramatic nivelul cunostintelor de matematica. In loc sa stai sa inveti matematica din manual sau din caietul de la scoala, jucand un joc poti imbunatati procesul de invatare si-ti poti stimuli mintea, intelegand mult mai usor conceptele si teoremele. Poti invata chiar fara sa stii ca o faci!

Exista o multime de jocuri care pot ajuta elevii sa invete mai usor. Vezi jocurile matematice incluse in platforma ExamenulTau, sau jocuri simple ca macao , sau ceva mai complicate, ca sahul sau tablele. Cel mai important e sa-ti obisnuiesti mintea cu numerele, pentru a putea lucra mai usor cu conceptele metamatice de baza.

Studiile au aratat ca jocurile matematice, sau jocuri cu numere in general, pot ajuta copiii sa invete mult mai usor matematica. Un joc ca Piticot, unde dai cu zarul si numeri patratelele, poate ajuta copiii sa invete numerele. Cand copiii vad numerele pe tabla si le rostesc cu voce tare sau doar le aud, ba chiar si atingerea cartilor de joc, ajuta procesul de invatare. Alte jocuri matematice simple si distractive pentru copiii : tabinetul, domino, nu te supara frate, jocurile de memorie unde faci perechi din ultimele 2 carti intoarse si multe altele.

Daca nu ai carti de joc, zaruri sau alte jocuri, te poti gandi sa inventezi un joc cu numere. De exemplu, atunci cand esti in masina, poti citi numerele de inmatriculare ale masinilor de pe contrasens, sau numerele strazilor, le poti aduna, inmulti, etc. .

Pe masura ce copiii cresc, acestia pot trece la jocuri matematice sau de strategie mai sofisticate, ca: sah, table sau Sudoku. Acestea le exerseaza logica, memoria si sunt distractive. Sunt foarte utile si la dezvoltarea unei gandiri secventiale, ce contribuie la rezolvarea problemelor de orice tip, nu doar matematice.

Gasesti pe internet o multime de site-uri cu jocuri matematice ce tintesc invatarea distractiva a matematicii. Daca ai un copil in clasele 1-3, poti intra pe Scoalaintuitext.ro si vedea jocurile matematice incluse in platforma de invatare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here