Invata sa faci bani din deseuri

0
2

Pentru companiile care produc cantitati mari de deseuri reciclabile, achizitionarea unei prese de balotat deseuri ar trebui sa fie un lucru obligatoriu.

De ce? Ei bine, sa luam exemplul unei prese de balotat carton, care poate produce baloti cuprinsi intre 300 si 550 de kg. Gandeste-te ca o tona de carton valoreaza 500 de lei, ceea ce inseamna ca fiecare balot se ridica la aproximativ 200-250 lei.

Un magazin mare poate produce cu usurinta pana la cinci baloti de carton pe zi. Astfel, achizitionand o presa de balotat vei putea reusi sa scapi de cantitatea mare de carton care poate ocupa un spatiu mult prea mare. In plus, odata transformate in baloti, aceste deseuri iti vor aduce la sfarsit de luna sume frumusele. Altfel spus, in unele cazuri, investitia intr-o presa ar putea fi amortizata in cateva luni pentru ca apoi sa devina sursa de profit.

In ceea ce priveste reducerea volumului de deseuri, o presa are de obicei un raport de reducere de 4: 1. De exemplu, o tona de PET-uri iti poate aduce peste 900 lei, iar reciclarea aluminiului, aproape 1000 de dolari pe tona.

Orice antreprenor ar trebui sa se gandeasca atunci cand este nevoit sa faca o investitie de cateva mii de euro, ca ea ar putea fi acoperita prin gestionarea inteligenta a deseurilor pe care firma lui deja le produce. Altfel spus, nu lasati deseurile reciclabile la voia intamplarii, ci cumparati-va o presa de balotat deseuri cu ajutorul careia in scurt timp veti putea obtine banii necesari investitiilor de care aveti nevoie.

Beneficiile preselor de balotat deseuri:

Securitate: Utilizarea unei prese de balotat nu necesita cunostinte deosebite sau angajarea unei persoane care sa se ocupe special de acest lucru. Orice angajat al firmei dvs. poate pune deseurile in presa, aceasta se inchide etans si printr-o simpla apasare de buton, deseurile se transforma in baloti, pe care ii poate ridica dupa orele de program.

Economii: Daca sunteti obisnuit sa platiti sume considerabile pe transportarea deseurilor, lucrurile se vor schimba odata ce veti folosi o presa. Odata transformate in baloti, deseurile isi ridica considerabil volumul, nu vor mai ocupa mult loc si, astfel, veti plati un singur transport care va incarca balotii stransi din timp.

Venituri: Nu numai ca reduceti numarul de transporturi pe care cheltuiati bani multi, dar odata ce folositi presa de balotat deseuri veti putea recicla selectiv si veti castiga bani suplimentari cu deseurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here