Iustin Paraschiv, la doar 36 de ani detine afaceri de peste 120 de milioane de euro

0
5

Are doar 36 de ani, insa o experienta vasta in afaceri. Iustin Paraschiv, desemnat nu demult “Cel mai tanar milionar” din Romania, are antreprenoriatul in ADN. In doar 18 ani, Iustin Paraschiv a devenit cel mai exemplu ca munca asidua si viziunea manageriala fac cea mai buna casa in realizarea unor cifre de afaceri uimitoare.

Putin dupa 18 ani, Iustin isi incepe ascensiunea in antreprenoriatul din Romania, inzestrat cu o viziune manageriala fresh, idei inovatoare si multa ambitie. Desi la aceasta varsta multi tineri viseaza si nu stiu ce drum sa isi aleaga in viata, Iustin Paraschiv avea deja un plan de cariera bine pus la punct.

In timpul vacantei universitare, Iustin Paraschiv si-a ajutat parintii in afacerea pe care o detineau. Dupa cateva luni petrecute in mijlocul evenimentelor, a realizat ca firma avea dificultati destul de mari in procurarea materiei prime. Insa nu s-a lasat descuraj, iar ideea salvatoare nu a intarziat sa apara – solutia salvatoare, importurile de carne.

Desi inceputurile nu au fost deloc usoare, Iustin Paraschiv nu a facut niciun pas inapoi. Timpul pe care l-a petrecut in afacerea de familie l-au familiarizat cu legislatia pentru importuri si dupa doar 1 an a stabilit cu parintii ca este timpul sa isi inceapa propriul business.

Prima companie infiintata de tanarul antreprenor a fost Carmistin, a carui obiect de activitate era importul de carne. Dupa cativa ani la carma propriului business, in 2005 a facut primul milion de euro. O cifra colosala pentru un tanar antreprenor, insa stia ca pentru a se extinde trebuia sa reinvesteasca banii.

In anul 2006, Iustin a preluat o alta companie, Avicola Oltchim, pentru aproximativ 6 milioane de euro, investitie ce s-a dovedit foarte dificila pentru ca mai bine de trei sferturi dintre angajati si-au dat demisia odata cu preluarea companiei de catre acesta.

Dupa Avicola Oltchim, transformata in Avicarvil, Iustin Paraschiv a dezvoltat si Pajo Holding, care reuneste diviziile de cultivare a terenurilor, cresterea taurinelor, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si exportul de animale vii. In 2010 extinderea s-a inlantuit, holding-ul completandu-si activitatile cu linia de pesticide si ingrasaminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here