Lipsa de comunicare intre copil si parinti, combatuta cu ajutorul psihologului

0
5

Sunt multe situatii cand parintii pot avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a cauta cea mai buna rezolvare pentru problemele cu care se confrunta la un moment dat copilul lor, mai ales dupa ce au fost epuizate toate variantele de remediere incercate in familie. Problemele emotionale care i-ar putea afecta pe copii sunt in majoritatea lor diferite fata de cele intampinate de adulti si de aceea si identificarea lor din timp, fara ca acestea sa treneze prea mult, este mai dificila, necesitand permanenta atentie a parintilor.

De aceea, sesizarea unor modificari de comportament, altul decat cel obisnuit al copilului, trebuie privita cu seriozitate si cautate imediat solutii pentru revenirea la normal. Astfel, fie ca devine mult mai retras, mai absent decat de obicei, este mai agresiv in limbaj si gesturi, se impotriveste la regulile stabilite de parinti, rezultatele de la scoala sunt tot mai slabe, comunicarea cu cei din familie are de suferit sau alte modificari semnificative in modul sau de a fi, toate reprezinta motive serioase de ingrijorare pentru parinti si nu trebuie lasate asa, din convingerea ca sunt doar niste toane de copil si ca vor trece asa cum au aparut.

Exista posibilitatea ca parintii sa realizeze care este cauza acestei stari negative a copilului si sa caute solutii in acest sens sau sa gaseasca o explicatie gresita, ceea ce, evident, ar determina si insuccesul demersului de a rezolva aceasta situatie. De aceea, pentru a nu risca sa faceti mai mult rau decat bine, solutia cea mai buna ar putea fi gasita cu ajutorul psihologului  pentru copii.  Specialistul, prin metode specifice, va gasi cea mai potrivita maniera de a-l aborda pe copil, astfel incat acesta sa se simta relaxat, sa se deschida si sa raspunda cu sinceritate la intrebarile adresate de psiholog. Astfel, in primele sedinte de terapie se va urmari aflarea cauzelor care au determinat schimbarile de comportament, pentru a se aplica cele mai eficiente metode de remediere. Parintii vor fi instiintati de catre psiholog despre progresele inregistrate de copil si cum evolueaza acesta in general  in cadrul sedintelor de terapie.

De asemenea, specialistul ii va indruma pe parinti in legatura cu ce atitudine sa adopte fata de copil, in aceeasi linie cu ce se stabileste in cadrul terapiei, pentru ca acesta sa continue buna evolutie si sa revina treptat la normalitate. In ceea ce priveste pretul unei sedinte la psiholog, acesta cu siguranta va fi cu adevarat relevant doar calculat impreuna cu beneficiile reale pentru sanatatea emotionala a copilului, obtinute la finalul terapiei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here