O agenție de recrutare bună caută candidați ideali pentru joburilor vacante

0
75

Nu mai este un lucru inedit ca o companie autohtonă să apeleze în prezent la o firmă recrutare pentru a găsi cei mai buni candidați care să ocupe locurile de muncă pe care le au libere la un moment dat.

Există acum și în România tot mai multe agenții de recrutare care oferă servicii pentru agenții economici interesați. De regulă, esența activității lor este aceea de a oferi servicii specializate unor angajatori contra unor tarife relativ convenabile.

După cum arată statisticile internaționale, în Europa aproape o treime dintre contractele de muncă încheiate în prezent sunt mediate de către diverse agenții de selectare personal.

Cu siguranță, pentru ca rezultatele să fie cele așteptate, atât angajatorii, cât și solicitanții de locuri de muncă trebuie să aleagă cu atenție o agenție de recrutare personal experimentată, cu o bună notorietate pe nișa de profil a acestui tip de servicii de intermediere, pentru că doar așa job-urile vacante vor fi ocupate rapid de către cei mai buni angajați.

O agenție de recrutare nu se oprește la a căuta candidați care să se potrivească profesional pentru un anume loc de muncă. Cunoștințele și experiența în activitate sunt importante, dar personalitatea candidatului și modul în care el va fi în măsură ca să poată interacționa cu echipa este esențială.

Nu întotdeauna team building-urile ulterioare pot să rezolve astfel de probleme, ale unor oameni competenți, dar care nu se pot integra bine acolo unde își desfășoară activitatea profesională.

Fiecare nou membru al unei echipe de lucru este o investiție, spun specialiștii internaționali.

De aceea, nu doar compania, dar și salariatul însuși, trebuie ca să fie pe deplin conștient de acest lucru și să facă totul pentru ca valoarea pe care o reprezintă să crească continuu pe plan profesional, dar și  al dezvoltării personale.

Din mulțimea de potențiali candidați care îndeplinesc cerințele de bază pentru un anume job, vor fi selectați doar aceia care vor putea în mod real a completa și întări echipa. Acești candidați vor fi trecuți pe o listă scurtă. Pentru fiecare se va întocmi un dosar ce va cuprinde rapoarte cu privire la

cv-ul său, interviurile preliminarii la care s-a prezentat, rezultatele obținute la un test de personalitate etc.

Dacă specialiștii agenției de recrutare consideră că potențialii candidați selectați trec dincolo de ceea ce înseamnă o îndeplinire corectă a sarcinilor pe care le are de îndeplinit la locul de muncă, prin faptul că înțeleg valorile respectivei companii și sunt în măsură ca să și le însușească, să le includă în cadrul propriului sistem de valori, atunci propunerile se înaintează agentului economic respectiv.

Compania angajatoare va avea întotdeauna decizia finală. Ea va hotărî dacă  vreunul dintre acești candidați propuși de agenție chiar ar putea ca să aducă plusvaloare afacerii respective sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here