O privire asupra celor mai bune camere de supraveghere

0
104
camere de supraveghere

Azi gasim o mare varietate de camere de supraveghere pentru casa. Vrei sa o alegi pe cea mai potrivita pentru tine, in functie de necesitati. Decizia finala trebuie luata numai dupa analiza atenta a plusurilor si minusurilor fiecarui model. Iata cele mai bune camere de supraveghere ce ofera cea mai buna securitate.

Camerele de supraveghere cu vedere pe timpul noptii

Dupa cum sugereaza denumirea, aceste camere inregistreaza bine in conditii de luminozitate scazuta. Sunt optiuni bune intrucat au lentile mri si filmarea pe timp de noapte este de calitate. Unele camere filmeaza color ziua si monocrom noaptea.

Camere de supraveghere Pan Tilt Zoom (PTZ)

Aceste camere se pot controla de la distanta, cu ajutorul unui software propriu, al unui DVR si al unui joystick. Au un zoom excelent (pana la 22x), foarte apreciat de utilizatori, si se pot misca pe 3 axe: stanga-dreapta, sus-jos si zoom in – zoom out. Se pot programa cu usurinta preset-uri pentru miscarea camerei. Aceste camere sunt de obicei foarte scumpe.

Camere de supraveghere DOM

Camerele DOM sunt acoperite de un glob opac, astfel incat nu se poate vedea unde sunt indreptate. Se monteaza pe tavan, nu au fire la vedere si ofera filmare la 360 de grade. Sunt de toate tipurile: de interior, de exterior, cu sau fara infrarosu, pe timp de zi sau pe noapte. Exista si camere de supraveghere DOM false, care arata la fel, dar de fapt sunt doar carcase, folosite la intimidare.

Camere wireless

Sunt potrivite pentru interior si pot functiona pe baterii. Pot fi conectate si la priza. Desi semnalul este wireless, au nevoie de alimentare. Unele dintre ele (cele ieftine) folosesc aceeasi frecventa ca routerele wireless, ceea ce duce la blocarea conexiunii la internet.

Camere de supraveghere cu infrarosu

Unitatea de masura pentru intensitatea luminoasa a unei suprafete de 1mp luminata de un flux uniform de intensitate 1 lumen. Caliatea filmarii cu aceste camere este apreciata cel mai bine in aceasta unitate de masura. Camerele cu putini lucsi filmeaza cel mai bine dintre toate in conditii de luminozitate redusa. Camerele de supraveghere pot „vedea” obiecte atunci cand nu este deloc lumina, intrucat filmeaza la 0 lucsi. Ziua, camerele cu infrarosu filmeaza la rezolutie mare, iar noaptea lumineaza zona si se comuta pe modul de filmare monocrom. In plus, sunt rezistente la apa si praf, dar si la frig si temperaturi ridicate, fara necesitatea unei carcase de protectie. Pentru cea mai buna protectie, daca ai un buget pe masura, alege camere de supraveghere video hd de exterior cu infrarosu pentru filmare si pe timp de noapte.

Camere de vizor

Camerele de vizor sunt camere cu o lentila foarte mica, ce functioneaza pe baterii si emit semnalul video wireless. Se poate folosi si un alimentator de curent continuu in loc de baterii si ai nevoie de un receiver pentru a converti semnalul wireless in semnal audio si video compozit.

Camere ascunse

Poti ascunde aceste camere in ceasuri, carti, detectoare de fum, jucarii de plus, aplice, cam oriunde iti imaginezi. Se poate spune ca aceste camere ofera cel mai inalt nivel de supraveghere.

Camere de supraveghere de exterior

Nu toate sistemele de supraveghere opereaza bine in exterior. Ar trebui sa folosesti camere proiectate special pentru exterior. Cele mai bune sisteme sunt proiectate sa reziste la temperatura, umiditate, praf. Nu alege o camera pentru exterior daca nu este mentionat clar ca dispozitivul este proiectat pentru supraveghere in exterior.

Camere de supraveghere IP

Camerele de supraveghere Ip sunt cele mai bune cand vine vorba de rezolutie – au cea mai buna calitate a imaginii. Sunt de 2 tipuri – standalone, ce se pot monitoriza direct pe internet sau pot inregistra pe un card de memorie, si cele centralizate, ce se conecteaza la un aparat numit NVR. Poti vedea intreaga gama de camere ip aici: http://www.comenzi.ro/camere-ip

Concluzie

Desi modelele de camere de supraveghere de mai sus sunt cele mai bune, poti gasi si alte tipuri de camere bune, cum ar fi cele impotriva vandalismelor si cele in carcasa fixa.

 

Citeste si articolul 7 intrebuintari pentru camere de supraveghere video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here