Pe scurt despre economia tarilor lumii cu Patrascu Octavian Constantin

0
62
economia in lume

Analistii economici estimeaza ca economia Statelor Unite ale Americii va inregistra cea mai mare crestere economica din ultimii 10 ani, China va avea cea mai lenta crestere din 1990 pana in present. In continuare, declaratiile d-lui Patrascu Octavian Constantin despre economiile tarilor lumii pentru anul acesta.

In Statele Unite, rata somajului a scazut sub 5% pentru prima data in ultimii 8 ani, iar salariile sunt in crestere, indicand iesirea din criza economica. Ministerul Muncii din US au adaugat 151.000 de joburi in luna ianuarie, scazand rata somajului la 4.9%, dar sunt mai putine decat in ianuarie 2015, cand au fost adaugate peste 220.000 de locuri de munca. Salariile pentru luna ianuarie au crescut si ele cu 2.5% fata de ianuarie 2015. Cu toate acestea, investitorii nu au fost atrasi, cotatiile bursiere fiind pe rosu: indicele Dow Jones este cu 46 de puncte mai mic si indicele S&P 500 este cu 0.7% mai mic decat acum un an.

In zona Euro, atat inflatia, cat si cresterea economica, vor inregistra valori mici. Pentru a impulsiona cererea si a preveni inflatia, Banca Centrala Europeana va crea un program de cumparare de titluri de la stat, adauga omul de afaceri Patrascu Octavian Constantin. 60 de miliarde de euro vor fi investite lunar in obligatiuni, pana la sfarsitul lunii septembrie 2016.
Romania a inregistrat in 2015 venituri de 233.6 miliarde de lei, cu 9% mai mult decat in 2014. Cheltuielile insa au depasit bugetul, inregistrandu-se un deficit de 1.47% din PIB, mai precis de 10.3 miliarde de lei. Cu toate acestea, deficitul a fost mai mic decat in 2014, cand a fost 1.72% din PIB.

Omul de afaceri Patrascu Octavian Constantin este prezent si pe Twitter. Il puteti urmari pentru ultimele stiri despre economie, afaceri si investitii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here