Peste 500.000 de masini la mana a doua aduse din import ar putea fi inmatriculate in acest an in Romania

0
6

Un studiu realizat de Institutul National de Statistica arata ca in prima jumatate a anului 2016 inmatricularile de autoturisme in Romania au crescut cu peste 19 % fata de primele sase luni ale lui 2015. Inmatricularile erau dominate de autoturismele second hand aduse din strainatate, in timp ce masinile noi reprezentau doar in jur de 20% din total. In cea de a doua jumatate a anului 2016 inmatricularile aveau sa creasca cu 21% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In schimb, piata masinilor second hand din import a avut in 2016 cel mai bun semestru din ultimii sapte ani, numarul unitatilor inmatriculate depasind 135.700, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate de site-ul de anunturi Autovit.ro.

Daca in 2016 se vorbea despre cea mai mare crestere a inmatricularii de masini second hand, anul acesta odata cu eliminarea timbrului de mediu, specialistii vorbesc deja despre o cifra record.

Peste 500.000 de masini la mana a doua aduse din import ar putea fi inmatriculate in acest an in Romania, in timp ce numarul celor noi va fi de cinci ori mai mic, a estimat in luna martie Gabriel Sicoe, noul presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

„Fata de peste 300.000 de masini second hand inmatriculate in Romania, din import, in anul 2016, estimam o cifra de cel putin 500.000 de masini second hand, din import, anul acesta. (…) Pe piata de masini noi deja se inregistreaza diminuari la anumite modele care sunt puternic concurate de masinile second hand din import, cu vechime de peste opt ani, care sunt la doua-trei mii de euro. (…) Deci piata de autovehicule noi din Romania, care a fost la 130.000 de masini anul trecut, nu cred ca va depasi 100.000 anul acesta”, a declarat Sicoe citat de Agerpres.

Cele mai cautate masini in 2016 s-au incadrat in segmentul de pret 5.000 – 10.000 de euro, iar cele mai achizitionate modele au fost berlinele si masinile de familie.  In topul modelelor preferate de romani se numara VW Passat, VW Golf, BMW Seria 3, Audi A4 si Opel Astra.

Cele mai multe masini second hand se achizitioneaza in baza anunturilor online, din targurile de masini si mai nou de pe site-urile cu licitatii de masini second hand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here