Profitul din minat – noua pacaleala

0
250

Cum fac unii bani din minat? E adevarat, castiga, dar foarte putin. Minatul presupune costuri pe care nu le iei in calcul la inceput: consumul de curent, banii cheltuiti pe componente, pe abonamentul la internet, plus alte inconventiente: spatiul ocupat de rig sau calculator, zgomot, caldura.

Sigur ca poti castiga bani din minat, daca uiti de faptul ca ai cheltuit minim 1500 de euro pe calculator si de faptul ca vei plati mai mult pentru electricitate.

Poti incerca un simulator de profit, din lista de mai jos:

si altele.

Toate site-urile iti promit profit, insa, dupa un calcul (in care nu iei in calcul eventuale pierderi din componente care se defecteaza, si pentru care nu beneficiezi de garantie – la componentele pentru mining, garantia normala de 2-3 ani se reduce la 3 luni, daca ai noroc), te vei trezi ca intr-o luna castigi aproape 2 pachete de tigari. Asta in conditiile in care sistemul merge 100% din timp, nu se deconecteaza de la internet si nu pica curentul. Apoi, din suma castigata vei plati un comision platformei prin care minezi (de exemplu 0.6%), iar daca vrei sa si retragi banii, vei mai plati un comision, ceva mai mare. Si exista sume minime pe care le poti retrage, deci pe care trebuie sa le atingi si depasesti.

 

Un exemplu de calcul cu CPU:

Daca ai un procesor mai vechi: AMD FX 8320, destul de bun la vremea lui, ai putea castiga intr-o luna, minand Monero, aproape 4 USD. Adica vei mina 0.02 XMR, din care trebuie sa scazi costurile pentru energia electrica, ramanand cu mai nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here