Reciclarea deseurilor, de la necesitate, la o afacere de mii de euro pe luna

0
10
Thursday December 30, 2010 Page A1 EDMONTON, AB : DECEMBER 29, 2010 : 400 metric tonnes (400,000 kilos) of recyclables pile up at the materials recovery facility at Edmonton's Waste Management Centre Wednesday, December 29, 2010. This is one day's worth of recycling from our city. The Christmas season sees double the volume of material coming into the facility. "Our volumes double after the holiday," says Pat Church, a spokesperson with the city's Waste Management Branch, " To process this much material, it's important that residents recycle the right materials. Ropes, cables extension cords, Christmas lights, automotive parts, and scrap metal can cause equipment damage. Residents should take these items to an Eco Station instead." Edmontonians each throw away a metric tonne of waste each year. (photograph by Chris Schwarz/Edmonton Journal).

Lumea moderna in care traim, caracterizata tot mai mult prin comoditate si consum, creeaza o cantitate uriasa de gunoi, care ajunge sa sufoce orasele si sa slabeasca economia. Deseori, deseurile ajung un adevarat cosmar pentru autoritatile locale, dar si pentru antreprenorii mai mici sau mai mari sau chiar si pentru persoanele fizice. Lipsa unei strategii de gestionare a deseurilor reprezinta pentru o firma nu doar costuri neprevazute, dar si afectarea activitatii din cauza spatiului necesar depozitarii. Ca sa nu mai vorbim ca depozitarea improprie a deseurilor poate afecta mediul inconjurator, duce la raspandirea bolilor sau pur si simplu provoaca repulsie din partea turistilor.

La nivel national, potrivit statisticilor Eurostat, fiecare roman genereaza 272 kg de deseuri municipale, din care arunca la cos 213 kg si recicleaza 6 kg. Rezulta ca 53 kg/cap de locuitor ajung… pe domeniul public? Si ne mai indignam ca „este atat de multa mizerie in tara asta”.

Cea mai simpla solutie pentru orice firma sau familie care se confrunta cu o cantitate mare de deseuri in fiecare luna este achizitionarea unei prese de balotat deseuri. Aceasta solutie vine nu doar sa gestioneze un volum mare de deseuri care ar putea afecta desfasurarea activitatii normale a firmei, ci poate aduce si bani in plus in urma colectarii deseurilor. Utilizarea preselor de balotat deseuri poate reduce volumul deseurilor cu pana la 90%, diminuand costul eliminarii deseurilor, aglomerarile de gunoaie si creand astfel un mediu de lucru mai curat si mai sigur.

Fie ca vorbim despre deseuri din plastic, hartie, PET etc, presele ofera solutia ideala pentru a scapa de gunoi intr-un mod eficient si profitabil, indiferent daca vorbim despre firme mari sau mici. Cu ajutorul unei prese, cantitati mari de deseuri sunt transformate in baloti de dimensiunea unui europalet, fiind usor de manevrat, iar daca firma pe care o detii produce o cantitate mai mare de deseuri, vei putea chiar castiga bani de la firmele de reciclare.

Fie ca vorbim despre restaurante, magazine, birouri etc., deseurile menajere pot constitui o problema pe care, de cele mai multe ori, antreprenorul nu o ia in calcul atunci cand incepe afacerea. Presele pentru balotarea deseurilor menajere te pot scuti in astfel de cazuri de multe costuri neprevazute. De exemplu, o astfel de presa, desi are dimensiuni rezonabile, deci nu iti va ocupa mult spatiu, este capabila sa transforme deseurile menajere in baloti, avand un raport foarte mare de compactare de 10 :1, fiind recomandata atat pentru deseuri uscate cat si umede.

Potrivit Garzii Nationale de Mediu, in Romania, doar 3% din deseurile menajere sunt reciclate, in timp ce, la nivelul Uniunii Europene, se recicleaza sau incinereaza peste doua treimi.

Dincolo de necesitate, folosirea preselor de compactare a deseurilor poate fi privita si ca o afacere. Achizitionarea unei prese pentru pet-uri este o investitie obligatorie si sigura pentru cei care sunt hotarati sa dezvolte un business in domeniul colectarii de deseuri. Colectate de la restaurante sau de la persoane fizice care recicleaza sau care fac curat prin piete si cartiere, pet-urile vor fi presate sub forma unor baloti cu ajutorul unei prese specializate, bazata pe un mecanism unic de perforare care elimina necesitatea de a inlatura capacele de la sticlele PET inaintea balotarii si avand inclusiv un spatiu pentru retinerea lichidului rezidual si carucior pentru manipularea balotilor. Astfel, vei economisi spatiu si  bani cu transportul pet-urilor catre firma de reciclare propriu-zisa, care iti va cumpara balotii.

Potrivit specialistilor, profitul unei astfel de afaceri poate ajunge la 5.000 de euro si, nefiind o afacere sezoniera, puteti conta pe acesti bani lunar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here