Remorcarea mașinii, operațiune delicată ce necesită profesionalism

0
3

Când este vorba de tractări auto trebuie să recunoaștem că sunt proceduri speciale pe care doar șoferii experimentați ar trebui ca să se încumete să le facă. Cu toate acestea, pe drumurile publice întâlnim foarte des conducători auto care remorchează alte mașini fără însă a respecta în totalitate regulile traficului rutier în vigoare.

Sancțiunile în condițiile în care aceștia sunt prinși nu sunt deloc de neglijat. Și este firesc ca să se întâmple astfel, în condițiile în care, dacă respectiva remorcare se face cu greșeli grave, încălcându-se Codul Rutier,  consecințele nu se reduc doar la deteriorarea autovehiculului tractat, ci se pune în pericol chiar siguranța în deplasare a celorlalți participanți la circulație prin zona pe unde trec cele două mașini: cea care remorchează și autovehiculul remorcat.

Mai ales condițiile tehnice pentru tractarea unui autovehicul nu sunt respectate de către conducătorii auto, acesta este domeniul în care se fac cele mai mari greșeli.

Deși curelele de remorcare sunt acum disponibile în cele mai multe magazine clasice de piese și accesorii auto sau de pe internet, de obicei aceste accesorii de tractare au o calitate slabă, ceea ce le face destul de riscant de folosit, chiar dacă se respectă de către cei doi șoferi (cel ce remorchează și remorcatul) toate condițiile cerute de legea rutieră în vigoare.


În ce situații se poate face o tractare auto? Destul de numeroase.


1. În cazul în care un autoturism a suferit o coliziune de mică sau medie amploare, iar piesele din tablă (respectiv bara de protecție, ușile, trapa etc.) au suferit deteriorări vizibile. Este nevoie ca anterior desfășurării operațiunii de tractare să fie oprite eventualele scurgeri de lichid de răcire din radiatorul deteriorat sau uleiul de motor. Dacă acest fapt nu este posibil, mașina accidentată trebuie ca să fie transportată pe o remorcă de către o firmă de profil. Explicația este aceea că petele de ulei sau combustibil de pe carosabil sunt periculoase pentru că pot reprezenta sursa unui viitor incendiu sau pot face ca alte autovehicule să patineze pe ele și să sufere avarii la rândul lor.

2. Dacă autoturismul a fost alimentat cu un combustibil greșit. Spre exemplu cu benzină, nu cu motorină, așa cum ar fi trebuit. În acest caz mașina trebuie tractată până la un service unde trebuie să sufere un proces de scoatere a carburantului pus în mod greșit și de curățare a sistemului de injecție.

3. Motorul se supraîncălzește, sistemul de răcire a suferit deteriorări grave.

4. Mașina înregistrează o defecțiune gravă la senzori care împiedică pornirea motorului sau poate pune în pericol siguranța la conducerea mașinii pe drumurile publice.

5. Autoturismul a rămas în pană.

În cele mai multe cazuri chiar merită să apelați la asistență rutieră de specialitate. Un profesionist în tractări nu o să vă deterioreze mașina, nu va agrava și mai mult o defecțiune deja existentă, cauzată de un accident rutier, nici nu va sufoca transmisia automată. Tariful unui asemenea serviciu nu este atât de ridicat precum v-ați putea imagina în primul moment. În prezent există numeroase firme din domeniul asistenței rutiere pe piața din România care practică niște prețuri extrem de accesibile, de aceea, a suna la o companie ce oferă servicii de remorcări mașini particulare este cel mai bun lucru pe care îl puteți face dacă rămâneți cu autovehiculul în drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here