Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, o necesita in mediul rezidential

0
9

Odata cu relansarea pietei rezidentiale, in randul proprietarilor a aparut o noua problema – cum sa elimine disconfortul major, cauzat de lipsa de ventilatie a apartamentelor in care s-au mutat. Pentru ca totul se construieste rapid, iar de cele mai multe ori, materialele nu sunt chiar de calitate, iar apartamentele sunt data in folosinta imediat dupa finalizare, apar probleme legate de umiditate crescuta, condens, “efect de sera”.

Pentru a rezolva aceste probleme, tot mai multi dezvoltatori imobiliari aleg sa monteze sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, prin care aerul din interior este extras prin grile de ventilatie, iar caldura din acesta este transferat in aerul venit din afara, pe care centrala il introduce in locuinta si, in prealabil, il si filtreaza.

Acest sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este util in special iarna, cand aerul cald si umed este extras din casa, iar caldura acestuia se transfera catre cel rece, dar si vara – chiar si cu aparatul de aer conditionat pornit.

Practic, cu ajutorul acestui sistem, poti avea aer proaspat in locuinta, chiar si fara sa deschizi geamurile. Acest sistem inovator asigura aerisirea controlata a aerului, prin care se reduce drastic riscul aparitiei igrasiei si a bolilor respiratorii. Pentru ca sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura sa fie eficient, se recomanda instalarea acestuia intr-o casa cu termosistem, care filtreaza praful si polenul.

Probleme legate de ventilatie nu au doar locuintele, cat mai ales scolile, spatiile industriale, halelele, hotelurile si restaurantele.

Printre avantajele sistemului de ventilatie cu recuperarea caldurii se numara:

  • Aportul de aer proaspat, fara pierderi de caldura
  • Eliminarea mirosurilor neplacute, noxelor si gazelor periculoase
  • Filtrarea aerului de praf, polen, alergeni, etc
  • Prevenirea sau tinerea sub control a unor afectiuni respiratorii sau alergii
  • Eliminarea prafului si zgomotului provenit de afara
  • Creste gradul de confort prin reducerea fluctuatiilor de temperatura
  • Asigurarea unui nivel optim de umiditate prin ventilatie permanenta
  • Previne aparitia igrasiei si a mucegaiului
  • Recuperarea caldurii care altfel s-ar pierde prin deschiderea ferestrei
  • Economii de energie si gaz in urma recuperarii caldurii.

In functie de proiect, pretul acestui sistem porneste de la 1000 de euro (in care sunt incluse aparatul de ventilatie, tubulatura si manopera).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here