Sistemele ERP, esentiale pentru succesul unei afaceri online

0
4

Magazinele online sunt o alternativa tot mai populara in randurile marii mase a clientilor, care opteaza pentru acestea tot mai mult atunci cand vor sa se informeze, sa verifice oferte diverse cu intentia de a-si achizitiona diferite produse sau servicii  si nu doar pentru comoditatea de a comanda rapid, fara efort, fara aglomeratia si timpul alocat in  magazinele traditionale, fara a se deplasa, alaturi de avantajul de a primi acasa ceea ce au cumparat si posibilitatea de a alege dintr-o mare diversitate de articole. Si, evident, preferinta clientilor pentru acest tip de comert desfasurat in mediul virtual face posibil succesul afacerilor online. Iar cei care detin un astfel de business online, pe fondul unei concurente acerbe,  vor cauta cele mai potrivite strategii care sa le asigure mentinerea si implicit ascensiunea pe piata acelor produse sau servicii pe care le ofera, alaturi de implementarea unei solutii ERP, cu rol decisiv in functionarea acelei afaceri online la un nivel de eficienta mult mai ridicat.

Iar beneficiile instalarii unui program ERP in respectiva firma si adaptarea acestuia la partea de magazin online se vor transpune in in reducerea substantiala a costurilor, o organizare riguroasa, actualizare automata, un ritm mult mai rapid in ceea ce priveste procesarea informatiilor, toate cu efecte benefice asupra potentialilor clienti. De asemenea, gratie implementarii unui sistem ERP, pot fi eliminate o serie de erori inevitabile ale angajatilor, care, indiferent de cat de profesionisti si de dedicati ar fi in activitatea lor, sunt supusi unor factori precum oboseala acumulata in fata calculatorului, monotonia unor operatiuni care duc la distragerea atentiei etc. Si este suficient ca o cifra sa fie omisa sau adaugata gresit, o comanda nepreluata corect, ca urmare a procesarii manuale, o adresa de livrare a comenzii sau o modalitate de plata a acesteia preluate gresit, informatii eronate sau care nu au fost actualizate  cu rapiditate in beneficiul clientilor etc, situatii care cu siguranta vor avea efecte negative semnificative legate de mersul acelei afaceri online. 

Implementatea sistemului ERP va evita fara probleme astfel de aspecte nedorite, printr-o centralizare unica a tuturor comenzilor, care va determina emiterea simplificata a facturilor. De asemenea, o solutie ERP va contribui la realizarea automata a unor fise complete pentru toate categoriile de clienti, care vor include toate datele corespunzatoare, relevante pentru magazinul virtual, toate acestea determinand un traseu simplificat si rapid de la momentul cand clientul face comanda si pana cand produsul solicitat ajunge la acesta acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here