Sondaj – Ce cred profesorii despre manualele digitale

0
14
manuale digitale

În ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult despre metodele alternative de studiu, care să încurajeze interesul elevilor pentru școală. Cum manualele digitale au fost în topul inovațiilor în educație, Didactic.ro a realizat un sondaj pentru a evidenția cât de mult îi ajută pe profesori și pe elevi aceste resurse în format electronic.

Alături de CD-urile educaționale sau platformele online de învățare, manualele digitale au fost create în acord cu evoluția societății și cu profilul noilor generații de elevi ai erei digitale. Pasionați de gadget-uri “smart”, interesați de tot ce înseamnă tehnologie și dornici să știe cât mai multe din acest punct de vedere, elevii rezonează tot mai puțin cu vechile metode de studiu.

În acest context, Intuitext, compania specializată în educație din cadrul grupului Softwin, a conceput manuale digitale pentru elevii din ciclul primar, promovând astfel ideea de studiu plăcut pentru elevi și eficient pentru cadrele didactice.

În plus, dorind să înțeleagă impactul pe care aceste produse inovatoare îl au asupra actului educațional, specialiștii Intuitext în educație au realizat un sondaj relevant din acest punct de vedere. Publicat pe site-ul Didactic.ro, sondajul a relevat următoarele informații, oferite chiar de cadrele didactice care au folosit la clasă manualele digitale:

  • Peste 57% dintre cadrele didactice care au participat la acest studiu, au declarat că manualele digitale îi ajută mult în predare.
  • 28,15% – Nu au folosit până acum. Din păcate, dotările tehnologice ale şcolii unde predau nu permit utilizarea unor metode moderne de învăţare. Le-ar plăcea, însă, să poată folosi manualele digitale la clasă, având beneficii evidente.
  • 14,81% – Cred că manualele digitale îi ajută pe copii la teme, la studiul acasă, încurajându-i să-şi facă lecţiile cu mai multă plăcere. La clasă preferă, însă, manualul în varianta tipărită.

 

Astfel, în urma acestui sondaj realizat de Didactic.ro a reieșit faptul că profesorii consideră manualele digitale utile în procesul de predare, dat fiind că elevilor li se par interesante resursele disponibile aici. Astfel copiii învață cu plăcere, iar pentru profesori reprezintă un real ajutor în pregătirea și susținerea lecțiilor. Pe de altă parte, există o categorie de cadre didactice care și-ar dori să-și desfășoare lecțiile folosind aceste metode alternative de studiu, dar tehnologiile existente în anumite școli nu permit utilizarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here